Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

További beszámolók a kolozsvári Depeche Mode koncertről az Index Fórumról

2017. július 25. - Szigi.

Average Clouds: 

"Há' meggyüttünk' a messzi Kolozsvárrú'...

Heeey, ez nagyon kegyetlen túra volt, igazán embert, fizikumot próbáló megmérettetés, amihez foghatót az elkövetkezendő 50 évben nem szeretnék magunknak. :)

Most, hogy egy kis pihenés után kezd összeállni a kép, rengeteg szürreális dolog volt az út és az ottartózkodásunk alatt, ezeket nyilván most nem részletezném, nehéz lenne átadni.

Ebben benne van bizonyos szempontokból a koncert is, ezért csak annyi: a Question of Lust, Home volt a legjobb szerintem, ott érezni lehetett a születésnapos felé áradó szeretet, áhitatot. Rózsák színpadra való feldobálásával készültek a helyiek, amivel el is árasztották a "főszereplőt", jól nézett ki, ahogy repültek a virágok a színpad felé.

Az eső eléggé elmosta a végére a kedvemet sajnos, ráadásul nem volt rám jó hatással az sem, hogy az alap setlistet nyomták. Most jött ki rajtam, hogy mi a jófrancért kell ugyanazt nyomni mindenhol? Legalább a tegnaoi napon dobhattak volna valami exkluzivitást. De nem, ne kerüljünk ki a komfortzónából, ez a lényeg...

Persze Dave rendesen tette a dolgát, Martin is meghatódni látszódott (a harmadik nem tudom mit csinált :D), viszont hiányzott valami, az a kis plusz, aminek mondjuk két/három szám varialásában kellett volna megjelennie.

Early Entry baromság (:DD...), rajongói számozás meg így élőben volt igazán hülyeség, meg is bukott a rendszer.

Pár részlet majd később, ha még jobban összeáll a kép..."

"Hopp, a hangosítás, tényleg! Voltak gondok, ezek szerint nem csak én álltam rossz helyen és nem arról van szó, hogy kevés volt a viszki... (mert abból ugye soha nem lehet sok)

A stadion egyébként tetszetős. A merch sátrat alig találtuk meg (nem tudom, hogy a stadion más részein volt-e még), többen jöttek oda hozzánk is keresve a kínálatot. A saját készítésű Global Spirit Tour pólómnak nagy sikere volt, nem is tudom mennyien kérdezték meg, hogy honnan van :)

Volt idő nézegetni a rajongókat, figyelni az embereket (earlysként már 5-kor a stadionban voltunk. De minek???...), jókat mosolyogtam vagy éppen döbbentem sokszor. Egyik legjobb volt egy család (anyu, apu, kamasz lány),  családilag feszítettek DM pólóban, látszott, hogy nem egyikőjük hatására öltöztek be, hanem mind a 3-an rajongók. Jöttek el mellettünk, hát persze, hogy magyarok voltak ;). Hogy telhet egy csaladi ebéd? Dm áldás alap? ;)

Mellettünk a koncerten pedig egy talan már 50-es barátnőpáros volt, akinek egy tagja olyan áhitattal adózott kedvenceinek, hogy kezeibe temetett, könnyektől teli arcából nem sokat láttam, ha ránéztem. Mintha tényleg a világbékét elhozó ragyogó istenek szálltak volna le közénk."

Nyúltelep Pohárszék:

"Apró kolozsvári élménybeszámoló:

Pesthez képest plusz, hogy normálisan helyezték el az ülő- és állónépet. Mínusz a hangosítás. Némelyik számnál Sziget nagyszínpados volt :).

Csúcspont nálam is egyértelműen a Question of Lust, valamiért ez most annyira megérintett, hogy még most is csak keresem a szavakat... Dave ökörködései is jók voltak. 

Erősen pluszos még: GB, SML (király kezdőlöket), Corrupt (koncertklasszikus már most, legalábbis nekem ;-), ETS ( most láttam a kivetítést, szerintem haláli - amikor egyszerre kiáltok fel én és köröttem még hárman, hogy "Ott a nyuszi!"), Heroes (nem tudom eldönteni, ez volt jobb v a pesti)

Negatívum: a BOAG, a Home, az IYR, az IFY mind kurva szarul szóltak a küzdőtéren, középen. Ráadásul volt előttem egy párocska, akik végig beszélgették a koncertet, az első hat számot - ekkor ment ki a faszi sörért -, majd a Home-ot is, mikor visszajött. Egymás fülébe, ordítva, oda-vissza. Először vicces volt, aztán arrébb mentem , végig nem követtem, de kb mintha diszkóban lettek volna, kajakra nem érdekelte őket, h mi van a színpadon. És még a szerelemnek se láttam nyomát, egyszerűen csak ment a chit-chat végig. Mi a fasznak jön az ilyen koncertre? Na mindegy.

Gordeno-téma: muhaha :). Bizony, majd most jön a sok-sok elfojtott indulat, mert hát a DM rajongó tudja csak igazán, mi a DM. Hogy a DM tudná vagy értené? Áhh, ők csak egy zenekar ;). Szóval vicces látni, mit indít el sokakban egy félreértett nyilatkozat (gyerekek, hát Alant seprűvel kergették el? Lelépett, mint az egyszeri baka. Kalap, kabát, evvan.) huszonkét év után (!!!). Én adok egy pluszt Peternek, biztos most nagyon rosszul érzi magát, este se evett töltöttkáposztát, egyedül busongott egy palack Ursussal.

Kíváncsi vagyok, mit variálnak majd a setlisten."

xiome: 

"Na csak sikerült felregelnem ide, bár az index fórum kívül esik a "komfortzónámon", épp elég időt elvesz a face, de este elolvastam egy darabig visszamenőleg a fórumot és sokkal értelmesebb párbeszéd folyik itt mint bármely csoportban....

Koncert utáni elvonási tünetem van, nem tudom más ezt hogy éli meg, de nem jó...

Élmény volt az expressz busz, és az egész nap, különösen a "hol fürödjünk" probléma megoldása, de sikerült:)

Már sajnálom, hogy nem mentem Pozsonyba (bár én Pesten sem voltam, de azt hagyjuk is inkább..), vagy több nyári helyszínre, ez így élmény volt, igazán.

Én is megköszönöm itt is a sofőrünknek hogy épségben hozott-vitt minket, jó arcot vágott mindenhez:)

Bárcsak minden hónapban lenne DM koncert a közelben...de egy Athén, Róma még mindig rajta van a bakancslistámon....

Ja, ami fontos, hogy Dave így élőben sokkal jobb erőben van mint ami átjön a fotókon, videókon....

Nekem tetszett minden, bár a jövés-menéstől amit az ülőhelyeknél produkáltak, idegbajt kaptam...mondjuk nem is oda szólt a jegyünk, de itt mehettünk akárhova a kiemelt állón kívül, senki nem szólt és nem ellenőrzött....de nem értettem a sörért mászkálást a legjobb számok alatt, mindegy is....

Nekem nagyon tetszett az egész napunk:)"

Edző bácsi: 

"Szuper volt az éjszakai busz ötlete, köszi Lacus! Örülök, hogy így mentem én is, jó fej volt mindenki! Lehetett városnézni kicsit, meg enni, meg nézni, ahogy a szállásadóm egy létráról felkapaszkodik az erkélyére, hogy bejusson a lakásába (rossz volt vhogy az ajtózár). Visszafelé 45 perc volt a repülőút, köszönöm a Wizzairnek is a lehetőséget :-)

Az előzene tök jó volt, egyetértek Lacussal. Ilyen zene kell ilyenkor, kicsi dallamok, lüktetés, pont elég. A koncert jó volt, Dave teljesen rendben volt, nekünk nem volt bajunk a hanggal (normál álló kb. 6. sor), körülöttünk csak románok, jó fej társaságok, egy csaj teljesen magától adott egy fejkendőt kölcsön, amikor erősebben esett, a zsetonrendszer működött (mondjuk én vissza nem váltottam, inkább kértem négy jégert meg négy vizet egyszerre).

Voltam az afteren is, egy livingroom jellegű hely volt, csak téglás boltívekkel, magyar szót ott sem hallottam, persze jól tele volt, főleg éjfél és 2 óra között, kicsit több Alan utáni számot nyomtak, mint itthon a 101-es bulikon, de pl. a Spiritről semmit, koncertfelvételeket alig, viszont pár hosszú mixet is beadtak, 80% DM, 20% környéki zenék, jó volt összességében."

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr3712689697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása