Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

Strangelove!

2017. szeptember 28. - Szigi.
"A Strangelove tökéletes ellentéte volt például a Strippednek. Bonyolult szám, köszönhetően a rengeteg apró kis alkotóelemnek A kislemez még azelőtt meg-jelent, hogy az album végső keverési munkálatai befejeződtek volna. Ugyanekkor látogatta meg Daniel a stúdiót, hogy egy kicsit besegítsen a fiúknak – demonstrálva, hogy a még mindig milyen szoros a banda és közte fennálló munkakapcsolat. Daniel közreműködött a maxin megjelentetett változat (Blind mix) elkészítésében, s amikor a banda készen állt a Strangelove albumváltozatának keverésére, már eldöntötték, hogy felhasználják Daniel változatának egyes részleteit. Tehát az albumon az eredeti változat és Dan verziójának „hibridje” hallható.
Anton a videót Párizsban forgatta, és színesítésképpen bevette a „szereplők” közé barátnőjét, Naseemet is. Most először jelentkezett markánsan a videók ama bizonyos antoni alkotóeleme: a női nem (jelen esetben modellek és színésznők képében)." (a fordítás a Slowblow oldalról származik)
 
Bruce Kirkland (Second Vision, elnök): "A 'Strangelove' számomra talán a legjelentőségteljesebb dal, amelyet ez az együttes valaha kiadott, letaglózva Amerikát."
 
Martin Gore: "A Strangelove és az egész Music For The Masses album a párizsi időkre emlékeztet. Nagyon sok számot vettünk fel az ottani stúdióban. Sőt, magát a Strangelove klipet is Párizsban forgattuk. Nagyon szeretem ezt a számot, amellett, hogy ez a legpoposabb szám az egész gyűjteményes albumon (The Singles 86-98). Ugyanakkor ezzel kapcsolatosan kételyek is felmerülnek bennem... nem tudom, hogy vajon ma is megtetszene-e ez a szám?! A pályafutásunk alatt előfordult, hogy a népszerűség és eladhatóság rossz oldalán kötöttünk ki. Na nem sokszor, de azért előfordult. A Strangelove még éppen a jó oldalon áll. Éppen olyan, mint az Enjoy The Silence... az is még éppen a határvonalon áll. Ha valami átesik ezen a határon, az rossz értelemben populárissá válik, vagyis idétlen popzene lesz. Na ez az, ami nekem már nem tetszik."
 
Dave Gahan: "Ez az a klip, amiben kibaszott idiótán táncolok."
 
Andy Fletcher: "Angol együttesből szerettünk volna európaivá válni. Már a lemezfelvételeket is különböző helyeken készítettünk, úgymint London, Berlin, Párizs, Milánó vagy Madrid. Ez az egyik titka annak, hogy remek helyeken forgattunk, hisz a videók jelentős része a lemezfelvételek ideje alatt készült - vagy éppen a turné közepén. Nagyon jól éreztük magunkat akkoriban, és azt hiszem, ez át is jön a klipből. Nézd, ahogy Dave hülyéskedik." (A fordítás a HDMFC honlapjáról származik)
 

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr4912909666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása