Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

Ma 12 éves a Sötét Angyalos lemez :)

2017. október 17. - Szigi.

MARTIN GORE: Az első 5 hét alatt egyszerre 11 dalon dolgoztunk…

ANDY FLETCHER: ...ami a Depeche Mode-nál világrekordnak számít…

MARTIN GORE: Mire végeztünk az ötödik dallal, azt vettük észre, hogy korántsem „ahogy esik, úgy puffan”-módra dolgozgatunk…

ANDY FLETCHER: Sokáig tanakodtunk, kit is kérjünk fel producernek… Ben Hillier mellett döntöttünk. Korábban nem dolgozott hozzánk hasonló zenekarokkal.

DAVE GAHAN: Tudod, nagyon gyorsan dolgozik. A stúdió levegője folyton „feszültségtől” vibrált… ...sokkal erősebben, mint a korábbi pár lemezünk elkészítésekor… Azt hiszem, pontosan kigondolta, hová is akar ilyen tempósan eljutni.

DANIEL MILLER: Az utolsó két lemez, az Ultra és az Exciter elkészítése sokkal több időt vett igénybe, s nem hiszem, hogy ez a banda javára vált. Úgy éreztem, a mostani, gyorsabb tempóból többet profitáltak. A „rohanás” több energiát és kreativitást hozott ki belőlük.

BEN HILLIER: A korábbi albumnál változatosabb lemezt akartam, egy „koszosabb”, feszesebb, dögösebb hangzásút.

DAVE GAHAN: Rengeteg analóg cuccot, régi analóg szintit használ.

MARTIN GORE: Azt hiszem, a mostani hangzás a régebbi időket idézi, ami elég meglepő, hiszen Ben nem egy nagy Depeche Mode-rajongó... Nem azt mondom, hogy nem szereti a zenénket, de nem tud túl sokat rólunk…

BEN HILLIER: A Depeche Mode annyiban hasonlít más együttesekhez, hogy a felvételek megkezdésekor konkrét dalötletekkel érkeznek a stúdióba. Ilyenkor szépen ízekre szedjük a számokat, és úgy rakjuk össze őket, hogy általuk létrejöjjön az „új hangzás”, mert amikor dalokat írnak, demókat vesznek fel, marhára nem törődnek a későbbi hangzással, illetve hogy az általuk kitalált hangzás stimmel-e a többi daléval. Ők a zenei ötleteik „hangjegybe öntésével” törődnek.

DANIEL MILLER: Érdekes lemeznek találom. Mindent egybevetve nagyon szeretem a hangzását. Azt hiszem, kifejezetten erős anyagot hoztak össze, mely élő bizonytéka a bandában változatlanul meglévő zenei ötleteknek és önkifejezésnek. Napjaink jellegzetes hangzásának stílusjegyeit hordozó, remek dalok ezek… (a fordítások a Freestate.hu weboldalról származnak)

Boldog 12. születésnapot, PLAYING THE ANGEL! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr7113005652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása