Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

A könnyes búcsú: Alan Wilder 25 éve lépett fel utoljára a Depeche Mode-dal

2019. július 08. - Szigi.
Ma 25 éve véget ért egy fejezet: Alan Wilder utoljára lépett színpadra a Depeche Mode tagjaként. Az Exotic Tour végeztével a banda szétszéledt: Martin az alkoholban, Dave a drogokban találta meg a menekülést, Alan pedig jelezte, hogy nem szeretne a banda tagja lenni többé. Ezt az elhatározását csaknem egy évvel később is megismételte, és azóta sem tűnik úgy, hogy megbánta volna ezt a döntését.
 
A maratoni Devotional-Exotic-Summer US Tour szinte teljesen felőrölte tehát a zenekart, ám a lenti felvételen nem látszik sok minden ebből. Nézzük, ki hogy emlékszik vissza a gigaturné utolsó állomására, az Indianapolisi Deer Creek Music Centre-ben tartott koncertre!
 
A BONG magazin 1994 júliusában például ezt írta: "A turné utolsó koncertje nagyon különlegesre sikeredett. Nemcsak mindenki elbúcsúzhatott a turnétól, aki akart, hanem váratlan események sorozata tette a koncert utolsó részét különlegesen egyedivé. A banda meglepte Alant a Somebody alatt Jez Webb-bel, a banda egyik háttérben dolgozó mérnökével; elbújtatták őt Alan zongorájában, ő viszont a dal alatt kibújt onnan és nyugodtan végigsétált a színpadon. Aztán a Personal Jesus alatt a Primal Scream gitárosa csatlakozott Martinhoz egy gitárszólóval, és a DM crew néhány tagja csatlakozott a vokálban Samanthához és Hildiához... "Reach out and touch faith!". Ekkor az este atmoszférája annyira megindította Dave-et, hogy úgy döntött, hogy beugrik a közönség soraiba a ráadás alatt, hogy utoljára megúsztassa magát a rajongók tengerében. Aztán másnap Dave erős vállfájdalmakka ébredt, és kiderült, hogy összezúzódtak és véreznek a bordái. A jó hír, hogy már jól érzi magát és minden bordája a helyére került. "
 
Daryl Bamonte turnénaplójától is búcsúzunk. Lássuk, mit ír Indianapolisról: "Hát, ennyi volt. 4 hónap, 612 000 perc, az életünket teljesen elnyeli a turné... és most vége van. Tegnap este Indianpolisban játszottunk, ami nagyon jó volt, de nem emlékszem semmire. Nem emlékszem, hogy Jez kimászott a zongorából, hogy Franksy és a Primal Scream volt a háttérvokál, hogy Dave utoljára megmártózott a tömegben. Egy dologra emlékszem csak; egy fárasztó világturné utolsó estéje volt ez, és néhány gazember a crew-ból kicserélte a 'Personal Jesus' sample-emet egy találó üzenetre: "Szereted ezt, és ezt te is tudod..."
 
Alan Wilder a zongorából előmászásról: "Jez Webb, a gitártechnikusom kimászott a zongorából a Somebody alatt, ha jól emlékszem. Ez egy tipikus "utolsó állomás a turnén"-poén, ami tradícióvá vált a rock'n'roll turnézók testvéri kötelékében"
 
És végül egy már sajnos nem látható Youtube komment, amit minden évben ideírok a koncerthez, mert gyönyörűen leírja az egész őrült estét, a dülöngélő Primal Scream-et a vokálban, a "do it" sample-lel trollkodó félmeztelen Daryl-t az Enjoy The Silence alatt, az üveggel hadonászó, majd az utolsó szám után pezsgőt fröcskölő Dave-et, és az egész kaotikus, szeretetre méltó, utolsó erejét megfeszítő együttes csaknem hattyúdalát, az Exotic Tour búcsúkoncertjét: "This is not a concert... Its a party baby... yeahhh!!!!! Excellent show fuckin' awesome!"
 

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr1814930532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása