Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

Live Spirits, második rész: It's No Good

2020. július 01. - Szigi.

Másodikként jön az IT'S NO GOOD, ami évezredünkben minden második turnén bukkan elő (Exciter Touron volt, Touring The Angelen nem, Tour Of The Universe-ön igen, Delta Machine Touron nem, Global Spirit Touron igen). A So Much Love helyett került a kiadványra - azon lehet vitatkozni, hogy az It's No Good, vagy a So Much Love jobb dal-e, viszont azon nem, hogy a Spirit leggyorsabb dala a kevésbé elkoptatott, ráadásul ugye egy remek kivetítés is készült hozzá... ám mivel az "utolsó este" felvételét tették a lemezre, így újra az It's No Good-ot hallhatjuk. A dal legelején mind Dave, mind Martin nekivetkőzik, közben Martin összevigyorog a gitártechnikusával, Jez Webb-bel. A dal elején Dave bemutat egy forgást a repertoárjából: láthatjuk, hogy szürke cipő van rajta, és tudjuk, hogy ez a dal csak a második este volt: eszerint tehát a szürke cipőben volt a második este? Az ismerős szintiszólam, ami ezen sorok íróját rajongóvá tette, ezúttal is elnyújtottan, kissé ütemtelenül szólal meg, Martin gitárkíséretével. Az első versszak alatt sok közelit láthatunk a kissé kelletlenül néző Martinról és a láthatóan önmagát szórakoztató Dave-ről. A refrén végén jön az első közönségénekeltetés: a "'cause it's no good!" sorokat a berlini tömeg énekli. A második versszak elején ismét rámutat valakire Dave, és neki énekli az "I'll be fine" sort, majd elneveti magát. A kivetítőn közeli felvételek láthatók a zenekarról (akkor is jobb volt a So Much Love klipje...). A középrésznél jön még egy Dave-pörgés, majd az említett szintiszólam már teljesen eltekerve, szinte felismerhetetlenül szólal meg. Az instrumentális levezetés elején Peter mintha rágózna, majd Dave riszálását láthatjuk (továbbra is a legjobb az 1997-es verzió volt, az instrumentális levezetés nélküli...). Ezzel véget is ér a dal, ami egy jó emlék a turné közepén "Global Ultra Tour"-ba forduló fellépésről: ám az elmúlt két turnén sokkal többet játszott Barrel Of A Gun még mindig nem került egyszer sem koncertlemezre...

Az It's No Good-ról egyelőre audio felvétel áll csak rendelkezésünkre:

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr2615974758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ZeroHero 2020.07.09. 20:35:51

Eltekintve attól, hogy azt a bizonyos szintiszólamot már évek óta nem sikerül normálisan eljátszani (pedig nem bonyolult, az elsők között tanulja meg az ember, ha elkezd billentyűzni) ez a változat nem is vészes. A 2001-es párizsi változatnál mindenféleképpen jobb. Kár a So Much Love-ért, én inkább megtartottam volna mindkettőt és kicsit hátrébb is raktam volna az It's No Good-ot.
süti beállítások módosítása