Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

Live Spirits, harmadik rész: A Pain That I'm Used To

2020. július 02. - Szigi.

Harmadikként itt az A PAIN THAT I'M USED TO, ami a Delta Machine Tour meglepetésdalából az újkori DM egyik legnagyobb koncertkedvencévé avanzsált (megjelenése óta csak a Tour Of The Universe során maradt ki a setlistből!). Ráadásul a dal teljes jogú, minden koncerten felcsendülő tagja volt a Global Spirit Tour-nak! Amikor a turné első két szakaszán egymást után eljátszották a Barrel Of A Gun-t és az A Pain That I'm Used To-t, akkor feltűnő volt, hogy mindkét dal ismétel a Delta Machine Tourról, ahol pedig némi meglepetésre szedték őket elő. Igazi formájukat viszont ezen a turnén futották ki, hiszen a minden felcsendülő Playing The Angel nyitódal mellett az Ultra első dala is a fellépések jelentős részén a dallista része volt, ráadásul az emlékezetes Grandmaster Flash betéttel - ám az Ultra közönségkedvence ezúttal sem került koncertlemezre, míg az A Pain That I'm Used To másodszor is ott végezte, a Live In Berlin Soundtrack után... Ami azért is némiképp meglepő, mert pontosan ugyanaz a Jacques LuCont-remix szólt, ami az előző turnén - Stuart Price funkys, húzós, New Orderből átemelt gitárokkal operáló verziója minden alkalommal felrázta a kissé álmoskásan induló setlistet. A dal előtt Dave megtörölközik, Peter pedig előjön basszusgitározni. A dal elején Dave - első ízben a koncerten - kijön a kifutóra. Aztán a frontember visszatér a színpadra és - némi meglepetésre - hátulról meglöki az elmélyülten rágózó és basszerező Gordenot, hogy aztán pár taktussal később - talán bocsánatkérően - odaszökelljen mellé és összevigyorog vele. A versszakok és a refrén között Dave szinte őrült módjára kalimpál a kezeivel, ahogy biztatja a tömeget. Ez is egy "agyontapsolt" verzió egyébként a koncertlemezen, többször is olyan érzésünk van, mintha valami régi LHN lemezt hallgatnánk... A harmadik versszak közepén Dave Andy elé táncol és a nyelvét nyújtja rá - Andy kissé kényszeredettnek tűnő mosollyal reagál - majd a következő versszaknál a "fake" szónál kimutat Andy felé - mindenképpen érdekes pillanatok! Az utolsó versszak alatt az eddiginél többet mutatják a közönséget - látszik, hogy mennyire világos van még - aztán véget ér a dal. De Peter Gordeno a színpad előterében marad... :)

Az A Pain That I'm Used To Live In Spirits verziója:

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr2615977840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Generic Jingle 2020.07.03. 12:39:07

Ezt a "színpadon marad" dolgot nem lehetne már pontosítani? :-)

ZeroHero 2020.07.09. 21:01:12

Amikor az előző turnén előszedték és ebben a változatban kezdték el játszani, az hatalmas meglepetés volt. Most már nem annyira, de még mindig egy kellemes pontja a repertoárnak. Persze csak akkor, ha hallgatja az ember, mert Dave-ből itt megint előbújik a kisördög: a nyelvnyújtogatásokból már most elegem lett, viszont Petert én is hátba löktem volna, hogy ne rágózzon :) Nekem olyan érzésem van, hogy a "faking" alatt nem kifejezetten Andy-re mutatott, hanem ki, a nagyvilágba, de aztán ki tudja :)
süti beállítások módosítása