Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

Dave emlékei az első Rock Werchter fesztiválról

2020. július 07. - Szigi.

Ma 35 éve a Rock Werchter fesztiválon lépett fel a Depeche Mode, ami Dave szerint egyfajta vízválasztó volt a banda életében. Dave, 2009-ben így emlékezett vissza: "volt egy koncert - nem tudom már, hány éve - amikor Belgiumban játszottunk, és úgy tűnt, hogy a dolgok jóra fordultak. Úgy értem, hogy hirtelen nagyon sok ember volt jelen a koncertünkön, akik korábban esetleg a kételkedök közé tartoztak - de ott egy nagyon jó bulit csináltunk, és utána hirtelen kompatibilisek lettünk olyan fesztiválokra is, mint a Forest-National. Szóval ez mindig jó emlék, visszatérni Belgiumba."

2015-ben Dave még hozzátette: "Egyik legjobb emlékünk egy belgiumi koncert, a Werchter fesztivál, amikor sokkal-sokkal fiatalabbak és sokkal olcsóbbak voltunk. Az a fajta zene, amit készítettünk, és azok a hangszerek, amiket játszottunk - az emberek szinte féltek tőle, hogy ez fogja elpusztítani a rockzenét. És abban az időben ez valahogy benne is volt a levegőben... a koncert előtt mondták is nekünk, hogy "talán nem ez a legjobb pillanat, hogy itt játszatok..." De mi valamilyen módon mindig kerestük a kihívást. És kimentünk a színpadra, és teljesen egyértelmű volt, hogy már ott van jónéhány rajongónk, de hát ott volt rajtuk kívül további 70 000 ember. És kábé 5 dal után egyszer csak azt éreztük, hogy mi nyerünk. Éreztük ezt, egyszerűen. És ez a fajta érzés máig libabőrt okoz, mert ez az oka, hogy előadóművész vagy. Amikor érzed, hogy megtörténik az a valami, és mintha egy kapcsoló kapcsolna be, amikor együtt vagytok. Eggyé válsz ezzel a fajta energiával. Leírhatatlan, tényleg. De ezen az estén, a Rock Werchter fesztiválon pontosan ez történt, teljesne egyértelműen, és máig jól emlékszem rá. És emlékszem, amikor lejöttünk a színpadról, azt mondtam magamnak: "na, betörtünk Belgiumba. Ez már valami. Most már az emberek tudják, hogy kik vagyunk." Mindenképpen az egyik legfontosabb pillanat karrierem során. Ráadásul hatalmas színpad volt. Sétáltunk fel-alá a színpadon és bizonyítottunk a közönségnek, akik szkeptikusak voltak velünk."

Hallgassuk meg a fesztiválfellépés szűk egy óráját: Rock Werchter Festival, 1985!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr10015983844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása