Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

Az OMD és Andy McCluskey így búcsúzott tegnap este Andytől:

2022. május 27. - Szigi.

Alan Wilder búcsúja Andytól

Alan Wilder az első a Depeche Mode mindenkori tagjai közül, aki részvétét fejezi ki Andy halála miatt. Íme az idézet a hivatalos Recoil Facebook oldalról: 

"ANDREW FLETCHER 1961-2022A real bolt from the blue to hear about former Depeche Mode colleague Andy Fletcher yesterday. My thoughts and condolences are with his wife Grainne and all the family at this distressing time. RIP 'Fletch'. Alan Wilder"

andy_alan.jpg

Különlegesség Brüsszelben, 29 éve

29 éve Brüsszelben járt a Devotional Tour. A fellelhető felvételek alapján ez volt az egyetlen olyan állomás a turné során, ahol játszották a Something To Do-t. Itt a teljes koncertfelvétel, az említett szám a koncert utolsó előtti dala volt:
 

Néhány Freelove remix is elérhetetetlen most valamiért

Ahogy az I Feel Loved kislemeznél említettem, némiképp döcögősen tud csak folytatódni a június 10.-én megjelenő Exciter The 12'' Singles Box bemutatása. A Youtube-ról - és az összes videómegosztóról - eltűntek ugyanis azok a mixek, amelyek nem szerepelnek amúgy sem streaming-szolgáltatókon. Illetve ez igaz volt az I Feel Loved-nál, a Freelove-nál viszont nemcsak a Remixes 81-04-en szereplő DJ Muggs remix található meg mégis valamiért a legnépszerűbb videómegosztón, hanem még néhány más is - a következetesség sosem volt a DM managementjének és/vagy a kiadójának az erőssége.
 
Szerencsére van nekünk egy remek oldalunk, ahol azért streamelve meghallgathatjuk a máshol nem hozzáférhető felvételeket. Mindjárt itt van a vinyl box hatodik lemezét nyitó FREELOVE (CONSOLE MIX), ami az akkortájt népszerű elektronikus csapat álmos, kissé beteges, azaz nagyon is "Exciteres" remixe. Aztán ugyanezen a lemezen a B-oldalt nyitó FREELOVE (BERTRAND BURGALAT REMIX), ami a francia zeneszerző az Easy Tiger remixénél kevésbé emlékezetesebb munkája, noha a kétharmadánál megérkező kellemes, erős basszusokkal megtámogatott, a korszak jellemző "lounge-os" hangulatát hűen visszaadó ritmus sokat javít rajta. És végül itt van a külön erre a válogatásra összerakott hetedik lemez, a Freelove második vinyljén a FREELOVE (JOSH WINK VOCAL INTERPRETION), ahol az amerikai DJ szupersztár leckét ad a hallgatónak a monoton, ám nagyon sodró Philadelphia-soundból.
 
A többi mixet pedig majd mutatom külön megjegyzésben :)
 
süti beállítások módosítása