Depeche Mode összes

December 17.-től tölthető és előrendelhető a Spirits In The Forest!

2019. december 11. - Szigi.

A fizikai formátumról és a teljes koncertfelvétel kiadásáról egyelőre nincs hír.

 

Amikor könnygázgránát robbant Depeche Mode koncerten - 1984, Böblingen

35 éve Böblingenben elég ijesztő körülmények között ért véget a Some Great Reward Tour aktuális állomása: valakik (állítólag két szabadnapos amerikai katona) a See You alatt könnygázgránátot robbantottak a tömegben. A zenekar a See You-t végigjátszotta, de az utolsó ráadásra már nem jöttek vissza. Dave felháborodottan osztotta ki a tettest: "Ez elég kemény! Ilyet még életemben nem láttam! Nagyon kemény! Jobban teszed, ha eltakarodsz innen!". A koncertről készült felvétel is: maga a bomba robbanást én nem hallom. Hallgassuk meg, igazi kuriózum!
 

A világ végéig, a halál kapujában - 28 éves filmzenére emlékezünk

28 éve jelent meg az Until The End Of The World című filmhez készült filmzenei album, amelyen sok más nagy név mellett a Depeche Mode is szerepelt, ráadásul egy akkor vadonatúj dallal, mégpedig a DEATH'S DOOR című alkotással. A nagyjából a film közepén felcsendülő alkotást most egy rajongói videóval idézünk meg:
 

Az egyetlenegyszer játszott Fragile Tension-ről még egyszer

Természetesen a tavasszal már említett, mostoha sorsú FRAGILE TENSION koncertfelvétellel búcsúzunk a kétnapos visszaemlékezés-sorozatunktól. A Tour Of The Universe észak-amerikai szakaszának első állomásán, a torontoi koncerten csendült fel egyetlen egyszer a dal, ezután viszont csere nélkül repült a setlistből. Andy Fletcher sógora szerint volt egy olyan verzió, hogy a Peace-t, az In Sympathy-t és a Fragile Tension-t váltogatták volna a turnén, de ebből nem lett semmi, hiszen a Peace-t már csak Dave énekelte volna a zenekarból, az In Sympathy-t pedig pont az énekes golyózta ki a setlistből; a Fragile Tension pedig elvileg senkinek nem tetszett a zenekarból, és a közönség is rosszul fogadta (ez egyáltalán nem látszik a felvételen). Dave egy helyen szöveget ront (1:55 körül "something magical in the air" "something" mystical in the air" helyett - érdemes Martin oldalpillantását elkapni :D ), de ezenkívül nem látszik semmi nagyon szokatlan, még mintha Dave is jókedvűen adná elő a dalt. Szokatlan, furcsa dolog a DM-től, hogy egy begyakorolt dalt csak egyszer játszanak el... Ezzel a koncertfelvétellel búcsúzunk tehát a SOTU-mixeket felvonultató hétvégénktől, köszönjük a figyelmet és a türelmet :D
 

A Come Back koncertfelvétele a barcelonai DVD-ről

A másik Dave és kis csapata által szerzett Sounds Of The Universe-dal, a COME BACK is sokáig minden egyes koncerten felcsendült a 2009-2010-es turnén, majd később a Miles Away/The Truth Is cseredala lett. Hallgassuk meg a barcelonai DVD-ről a dalt, amelynek az elején a Home közönségénekeltetése is hallatszik!
 

Egy dal, aminek jól áll a koncertverzió

Ezen a hétvégén átvettük a Fragile Tension, a Hole To Feed, a Perfect és a Come Back mixeket, most pedig a visszaemlékezés-sorozatunkat a fenti dalok koncertverzióival zárjuk! Illetve természetesen csak három dallal, hiszen a Perfect soha nem csendült fel Depeche Mode koncerteken. A HOLE TO FEED viszont a Tour Of The Universe minden egyes koncertjén szerepelt, harmadik dalként (elég vagány volt 3 új dallal kezdeni, nem? A Devotional pl. csak 1 új dallal kezdett, utána egyből egy régebbi jött). A kemény kezdésű, majd a refrénjével a semmibe vezető dal koncertverziója egyértelműen jobban sikerült, mint az albumváltozat: Christian dobjátéka húzosabb alapot kölcsönöz a dalnak, valamint a "we are here, we've been chosen" rész négynegyedes dobalapja kifejezetten sokat dob az alkotáson. Hallgassuk:
 

A mix, amit nem voltak képesek sehová se feltenni

 Említettük, hogy 2009 őszén promóciós céllal megjelent már egy Fragile Tension (Remixes) kislemez (ezt láthatjátok a videó borítóján), jónéhány mixszel. Ezeket aztán átpakolták a később megjelenő hivatalos Fragile Tension / Hole To Feed kiadványra, de nem a Depeche Mode-ról lenne szó, ha nem lenne egyetlenegy remix, amit végül se CD-n, se vinylen, se digitális formátumban nem tettek elérhetővé, így ez azóta mp3-ként, illetve youtube-on "kering" az interneten. Ez egy újabb KRIS MENACE remix a FRAGILE TENSION című dalhoz, mégpedig a KRIS MENACES UNIVERSE remix! Nem olyan jó, mint a másik mixe Kris Menace-nek, de azért valahová csak odafért volna a kiadványok közé...

Egy kis ismétlés nyárról

Egy újabb PEACE remix 2009 nyaráról, ami fél évvel később felkerült a Fragile Tension / Hole To Feed remixre: ez SANDER VAN DOORN minimál kezdésű, majd himnikus trance-re átváltó átdolgozása!
 

Salamoni döntés - Peace mixek is kerültek a Fragile Tension / Hole To Feed kiadványra

Igencsak demokratikusan a vinyl kiadvány nélkül maradó Peace maxiról is felkerült két PEACE remix a Fragile Tension / Hole To Feed vinyl kiadványra. Az egyik HERVÉ himnikus munkája, a HERVÉ'S 'WAREHOUSE FREQUENCIES' REMIX!