Depeche Mode összes

37 éves a Love, In Itself kislemez!

2020. szeptember 19. - Szigi.
És akkor a sok World In My Eyes és Recoil után egy kis friss tavaszi fuvallat: ma 37 éve jelent meg a LOVE, IN ITSELF kislemez! :) Egy újabb dal, amit eredetileg vesszővel írtak, aztán azt elhagyták (lásd még Now, This Is Fun, vagy Pleasure, Little Treasure).
 

És még egy Alan Wilderhez kötődő jubileum alvás előtt

És ha azt hittétek, hogy mára búcsúzunk, akkor tévedtek, mert "kell még egy szó": ugyanis egy újabb Recoil-kötődésű kiadványnak is ma van az évfordulója. A 2001-ben éppen ezen a napon Gift címen megjelent Curve nagylemezen egy dalnak, a Polaroid-nak Alan volt a producere. Mint ismeretes, a Curve énekesnője Toni Halliday, akivel Alan már dolgozott együtt 1989-ben a Time Turns Around című dal remixén, valamint az 1992-es Bloodline lemezen az Edge To Life és Bloodline című dalokban. Hallgassuk most a Polaroidot - benne van az a bizonyos Recoilos svung! :) Most pedig már tényleg jó éjszakát! :)
 

Black Box teljes verzió, a Liquid-korszak csodája

A Jezebel maxi negyedik, utolsó dala a BLACK BOX (COMPLETE), a korszak talán legjobb alkotása! Az eleje a Black Box intro a Liquidről, a vége pedig a Black Box Pt. 2 szintén ugyanonnan, ám ami a kettő között történik, arra alig vannak szavak: félelmetesen lüktető dobok, a Vertigen-ből ismert katalán lány, Rosa M. Torras kántáló szavai, Hepzibah Sessa suttogása, és egy teljesen fékjevesztett, élődob-hatású megőrülés - hogy aztán a "katasztrófa" bekövetkezése után ismét minden a békés maradjon... Ez az alkotás is az 1994-es repülőgépszerencsétlenségről szól, aminek Alan szemtanúja volt. A teljes mix egy részlete korábban már megtalálható volt az A Strange Hours maxi multimédiás részében, ám itt a Jezebel kislemezen mutatkozott meg teljes pompájában. Aki nem tudja, milyen a Recoil, ezt mutatnám meg neki először :)
 

Bloodline hangszerelést Liquid hangszerelésre cserélnék! - Electro Blues For Bukka White 2000

A Jezebel maxi harmadik dala egy régebbi Recoil-dal újrafeldolgozása: ez az ELECTRO BLUES FOR BUKKA WHITE (2000 REMIX)!. Tulajdonképpen olyan ez a verzió, ahogy azt elképzeljük: az eredeti Electro Blues kemény hangulatú, Bloodline-hangszerelését és hangulatát Alan ezúttal a Liquid-korszak fülledt, basszusokkal gazdagon megágyazott változatára cserélte. Érdekességnek jó! :)
 

Slick Sixty és Roger Johnson oldja a vészjósló hangulatot

Ahogy a Strange Hours maxin is, úgy a Jezebel maxin is található volt egy plusz Jezebel mix. Ez a SLICK SIXTY VS RJ Remix, ahol RJ Roger Johnson-t, a Slick Sixty pedig egy ekkortájt Alan által felfedezett előadot jelentett (érdemes csekkolni a Slick Sixty 1998-as, Nibs And Nabs című lemezét - Spotifyon fent van). A mix nyugodt, bólogatós, grúvos, nyoma sincs a Strange Hours maxin található Filthy Dog mix őrült, zaklatott tempójának, igaz a Recoilt övező baljós hangulatnak is híján van.
 

Újabb kerek évforduló: Akháb király gonosz felesége is ma 20 éves!

És máris itt van az új kerek jubileumunk, amelyet 4 bejegyzéssel ünneplünk meg: ma 20 éve jelent meg Recoil: JEZEBEL című négyszámos kislemeze! A The Golden Gate Quartet hidegrázós feldolgozásához klip is készült. 
Alan: "Egy nappal a Jezebel felvételeinek megkezdése előtt azt sem tudtam, hogy a Jubilee Quartet egyáltalán létezik... Egy brightoni, használt CD-ket árusító boltban leltem rá egy gospel-dalokból készített válogatásra, s miközben hazafelé tartva a kocsiban meghallgattam, egyből úgy éreztem, hogy recoilossá lehetne alakítani... Az volt a véleményem, hogy az eredeti dal hangszerelése túlságosan is könnyed a szöveg súlyosságához képest, és megérdemelné, hogy egy kicsit „elborítsuk”... " (a fordítás a Freestate.hu oldaláról származik)
 

World In My Eyes, 2017 (2018)

A Global Spirit Tour a World In My Eyes diadalmas visszatéréséről (is) volt híres! Ezúttal szó sem volt "cseredalosságról"; a 130 állomásos turnén kivétel nélkül minden egyes koncerten játszották a Violator nyitódalát. Egy remek, hangulatos intro is készült a dalhoz, és Christian Eigner is kicsit többet csintalankodott a dal végén, mint amennyit a korábbi turnékon. Jöjjön a csodálatos, emlékezetes soproni fellépés videója: orrát szipákoló Martin, bajszos Dave, a szokásos farkasszemnézések a végén Dave és Martin között, és velőtrázó "you know that's all!" kiáltások a fagyos, esős alpokalji éjszakában... :D Ezzel búcsúzunk a kétnapos World In My Eyes megemlékezés-sorozatunktól, de máris egy új, kerek évfordulóval rendelkező kislemezzel jövünk vissza... Ne menjetek sehová! :D
 

World In My Eyes, 2013

A Delta Machine Touron tényleg csak elvétve lehetett találkozni a World In My Eyes-szal: a 106 állomásos turnén mindössze 5 alkalommal játszották, mindannyiszor a Policy Of Truth cseredalaként. Ezen a remek hangulatú los angelesi felvételen is hallhatjuk, hogy ezúttal sem módosítottak a Touring The Angelen, illetve a Tour Of The Universe-en hallható "in medias res" kezdésű verzión.
 

World In My Eyes, 2009

A Tour Of The Universe-ön a World In My Eyes cseredal volt, de a turné utolsó szakaszára kitúrta a tegnapelőtt tárgyalt Fly On The Windscreen-t a setlistből. A 2009-ben tehát az esős Népstadion-koncerten nem játszották, de a 2010-es téli Aréna bulin már igen. A Tour Of The Universe-változat semmiben nem tér el a Touring The Angel-es változattól. A végén Dave már mutatja a szem-jelet a kezével, ahogy a Global Spirit Touron is! A lenti felvétel a Tour Of The Universe: Live In Barcelona DVD bónusz trackjei között szerepel.
 

World In My Eyes, 2006

A World In My Eyes 2001-ben, az Exciter Touron - sok más slágerrel együtt - teljesen kimaradt a setlistből, ám aztán a slágerparádés Touring The Angel-en ismét minden fellépésen játszották. A turné első felében a "szokott" helyén, az első néhány dal között, majd a turné második, szabadtéri szakaszán - egyetlen alkalommal - a koncert második felére tartogatták. Íme a World In My Eyes 2006-ból: a verzió teljesen szimpla albumverzió (a hosszabb lezárás azért megmaradt a korábbi koncertváltozatokból), Dave a nemiszervét fogdossa, az egyik refrénnél az egyik, a másiknál a másik hangfal fölé áll, bíztatni a közönséget. És persze már félmeztelen :D