Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

"Kilencedjére sem volt unalmas a Depeche Mode" (metropol.hu) (természetesen a tizedik magyarországi koncert volt a keddi)

2013. május 23. - Szigi.
Kilencedik magyarországi fellépésén is elvarázsolta a közönséget a Depeche Mode.

​Biztos pont lett Magyarország a Depeche Mode turnénaptárában: a trió idén kilencedik alkalommal látogatott el Budapestre, ezúttal a Telekom közreműködésével. 

A hírek szerint maga az énekes, Dave Gahan ragaszkodott ahhoz, hogy a magyar fővárosban is legyen egy, az új album, a Delta Machine dalaira épülő koncert. Igaz, ahogy az már lenni szokott, a közönséget megint nem az új dalok mozgatták meg leginkább. Az estét – és a lemezt – nyitó Welcome to My World, majd az Angel megalapozta ugyan a hangulatot, az első nagy ováció mégis az 1993-as Walking in My Shoest fogadta. 

A zenekar nem bízta a véletlenre a sikert, az új dalokat a legnagyobb slágerek, így a Black Celebration, a Policy of Truth és a Question of Time közé illesztette. 

A koncert kétharmadánál dobták be az Enjoy the Silence-t, amelynek hangjaira Gahan elképesztő táncba kezdett, folyamatos sikoltozásra késztetve a közönség hölgytagjait. Majd következett a Personal Jesus, amelynek végén az egész közönség megbabonázva énekelte újra és újra a refrén utolsó sorát. 

Az új lemez utolsó dalát, a Goodbye-t követő rövid szünet után Martin L. Gore sétált vissza a színpadra, hogy egy szál gitárral adja elő egyik legszebb lírai szerzeményét, a Home-ot, és megénekeltesse a közönséget. A nézők még javában visszhangozták a dallamot, amikor Gahan mosolyogva megjelent a színen és megdicsérte a tömeget: – Ez varázslatos volt. De most már hagyjátok abba! 

A koncert végén előkerült még két másik legendás dal, az első nagy sláger, a Just Can’t Get Enough és a Never Let Me Down Again. Ez utóbbival búcsúzott a zenekar, ahogy mondták, a legközelebbi alkalomig. 

Hogy mikor járnak újra erre, kérdés, de hogy akkor is rengetegen lesznek kíváncsiak rájuk, az kétségtelen. Utánpótlása van bőven a közönségnek, hiszen az 1985-ben, az első koncert idején tizenéves generáció mára családot alapított, sokan fiukkal, lányukkal az oldalukon tombolták végig az estét. 

Az biztos, hogy Dave Gahanen nem fog múlni a folytatás: csúcsformában van, egy pillanatot sem pihent szerda este a színpadon töltött két óra alatt. És bár utóbbi lemezeiket sokan kritizálják, a koncerteken még mindig fantasztikus hangulatot képes teremteni az idén 33 éves Depeche Mode.

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr805314818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása