Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

Az új Depeche Mode dal érzékenyen reagál a világra - zenemagazin.hu

2017. február 03. - Szigi.

(nem az egész cikket másolom be, mert a lenti része ennek a blognak a cikkét másolta át)

A március 17-én 'Spirit címmel megjelenő új Depeche Mode album immár a 14. lesz a több mint 35 évet felölelő, megkerülhetetlen életműből. A lemez előhírnökének számító  'Where's The Revolution' című friss dal meg is mutatja, hogy mire is számíthatunk tavasszal az új stúdióalbum kapcsán. 

Talán a világ egyik Depeche Mode rajongó nagyhatalma vagyunk. Kis országunkban elképesztő méreteket ölt a brit zenekar népszerűsége, ami már-már a fanatizmus határát súrolja. Május 22-i Groupama Aránéban tartandó koncertjükre gyakorlatilag az első napokban elfogytak a jegyek.  A tegnap éjszaka is feszült várakozással telt, hiszen mindenki tűkön ülve várta az új dal megjelenését. De ez az egész világon így volt. Felrobbantak a DM-el foglalkozó közösségi oldalak pontban éjfélkor, amint hivatalosan is kikerült a komoly kérdéseket feszegető új dal. 

Az hogy a DM politizál az új dalában az nem új keletű dolog. Így azok a fanyalgóknak, akik mindezt szóvá teszik vissza kellene hallgatniuk a korábbi albumokat. A basildoni banda mindig is érzékenyen reagált a világ eseményeire. Kimondja helyettünk amit mindannyian tudunk: "már egy ideje elnyomnak  minket, erőszakosak velünk, hazudnak nekünk, megetetik velünk az igazukat".  Egy kérdéssel pedig gyakorlatilag csatába hívnak minket: "hol van a forradalom?". Teljesen jogosak a dalban azok a kérdések is, mint:

"Ki hozza helyettünk a döntéseket?" "Te vagy a vallásod?" "A kormányod? "Patrióta drogosok vagyunk"

Zeneileg az új dal talán egy kicsit a 2009-es Sounds Of The Universe albumon található Corrupt-ra hajaz. Annak ellenére, hogy a Milánói sajtótájékoztatón is azt mondta a frontember Dave Gahan, hogy a 'Spirit' a 2013-as 'Delta Machine' folytatása lesz. Az egész albumot még ugye nem hallottuk egyben, így ennek az eldöntése várat magára tavaszig.

Dave Gahan a következőket mondta az új lemezről: “Elmondhatatlanul büszkék vagyunk a Spiritre, és már alig várjuk, hogy megoszthassuk mindenkivel. Őszintén hiszem, hogy James Forddal és a teljes produkciós stábbal egy olyan albumot készítettünk, amely hangzásában és üzenetében is nagyon erőteljes"

 

Dave hangja szokás szerint szenzációs és nagyon szuggesztív. Ő az a fajta énekes, aki valóban képes hitelt adni annak amiről énekel. Egyszerűen elhiszed neki, hogy valamit mi emberek nem jól csinálunk. Változtassunk, ha kell lázadjunk, álljunk ki magunkért és ne hagyjuk, hogy mások döntsenek az életünk felett. Nem akar megmondóember lenni ebben a dalban, csak belesúgja lágyan a fülünkbe. Persze az előzetes hírek arról szóltak, hogy hosszú idő után ez talán a legenergikusabb DM album. Ez a nóta nem ezt támasztja alá, de ne feledjük, hogy az egész albumot még nem hallottuk egyben.

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr2312180452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Burgermeister 2017.02.03. 18:13:19

Nincs ezzel gond...módos dal, hangszerelés.
süti beállítások módosítása