Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

Még csak félig hivatalos: Cover Me remix kislemez jelenik meg októberben - íme a tracklist és a borító!

2017. augusztus 30. - Szigi.

Noha hivatalosan még nem erősítették meg a hírt (és a kiadás dátuma - október 6. - is szokatlan módon alig van a Going Backwards vinyl kiadási dátuma után), de elég valószínűnek tűnik a hír, hogy harmadik kislemezként ismét egy Dave és kis csapata (Peter Gordeno, Christian Eigner) által készített szerzemény fog megjelenni, hasonlóan az elmúlt bő egy évtizedhez, amióta Dave szöveget ír Depeche Mode lemezekre (emlékeztetőül: eddig a Suffer Well, a Hole To Feed és a Should Be Higher volt a "harmadik kislemez", ehhez a társasághoz csatlakozik most a Cover Me). B oldalas ezúttal sincs, habár szokatlan módon még csak a vinyl tracklistjét ismerjük, a CD-n még lehet érdekesség. Például a Heroes feldolgozás is kicsit levegőben lógna, ha nem jelenne meg DM-hanghordozón, habár az is igaz, hogy a 2011-es U2-feldolgozás, a So Cruel sem jelent meg máig a Depeche Mode neve alatt. 

Depeche Mode: Cover Me (remixes) (megjelenés dátuma: 2017.10.06)

2x12" 
889854834111
Disc 1
1. Cover Me (Ellen Allien Remix)
2. Cover Me (I Hate Models Cold Lights Remix)
3. Cover Me (Nicole Moudaber Remix)
4. So Much Love (Kalli Remix)
Disc 2
1. Cover Me (Erol Alkan V1.2)
2. Cover Me (Texas Gentlemen Remix)
3. Cover Me (Warpaint Steez Remix)
4. Cover Me (Josh T. Pearson Choose Hellth Remix)

CD 
889854834227
?

Íme a tervezett borító:

 coverme814g508xp6l_sl1500.jpg

 Itt pedig már meg is hallgatható a Nicole Moudaber mix:

Most pedig néhány szót a remixkészítőkről.

Ellen Allien egy hölgy DJ, aki már 1992 óta fellép, tehát vele elvileg folytatódna az "adjunk esélyt régi DJ arcoknak DM mixet készíteni" tendencia, ami már az előző maxikon is megfigyelhető volt (pl. Chris Liebing, The Belleville Three). Ő már játszott Depeche Mode remixet fellépésein: 

Az I Hate Models egy keményebb technoban, EBM-ben utazó DJ. Íme egy híresebb alkotása, a Daydream:

Nicole Moudaber szintén egy hölgy DJ: Nigériában született és Libanonban nőtt fel. Ő a Twitter-jén már májusban kikotyogta, hogy készített egy remixet a Depeche Mode-nak. (elgondolkodtató: már májusban tudták tehát a remixkészítő DJ-k, hogy miből lesz a harmadik (!) kislemez, amikor még elvileg a zenekar sem tudta, hogy miből lesz a második (!). Ebből is látszik, hogy nem minden szó igaz a showbizniszben). Ő a Depeche Mode remixekhez, és Martin zenei ízléséhez közelebb álló szikár négynegyedet játszik. Fellépett idén a világ egyik leghíresebb elektronikus rendezvényén, a Tomorrowland-en is, sőt, most akár az egész fellépését megnézhetjük. 

Kalli néven egy izlandi akusztikus, country-jellegű zenét játszó formációt találtam, valószínűleg nem ők fogják a So Much Love-ot elprüntyögni. 

Erol Alkan az electro house egyik leghíresebb londoni DJ-je, van közös produkciója a Boys Noize-zal, akik már három Depeche Mode-dalhoz is készítettek remixet (Personal Jesus, Wrong, My Little Universe), ezen a gyenge szálon tehát már hozzá lehet kötni a DM-hez. Íme egy másfél órás fellépése: 

A The Texas Gentlemen egy amerikai dögös-tökös blues-rock zenekar, velük tehát a Soothe My Soul kislemez óta megfigyelhető trend folytatódik, miszerint a Depeche Mode világától teljesen idegennek tűnő, gyakran blues alapú rockzenekarokat jelentet meg a banda kislemezen (lásd Soothe My Soul ZZ-Top és The Horrors-átdolgozás, Should Be Higher Grinderman-féle átirat, Where's The Revolution Algiers-verzió). Itt egy The Texas Gentlemen dal: 

A legkisebb meglepetés a Warpaint: ők éppen most előzenekarai a Depeche Mode-nak az észak-amerikai turnén. Íme eddigi talán legnagyobb slágerük, a Love Is To Die: 

Josh T. Pearson szintén egy amerikai (texasi) folkos beütésű singer-songwriter - ki meri még állítani, hogy csak tucctucc van a Depeche Mode-kislemez kiadványokon? - neki annyival több köze van a Depeche Mode-hoz, hogy 6 éve volt már egy Enjoy The Silence-feldolgozása. 

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr3712789980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása