Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

Black Celebration koncertverziós napra virradtunk - Black Celebration, 1986!

2021. március 18. - Szigi.
Mai maratoni bejegyzéssorozatomban a BLACK CELEBRATION album dalainak koncertváltozatait fogom sorrá venni. Nem fogom tárgyalni a kislemezeken megjelent dalok koncertverzióit: hiszen a Fly On The Windscreen, a Stripped és a But Not Tonight koncertváltozatait már végigvettem az It's Called A Heart és a Stripped kislemezeknél; az A Question Of Lust és az A Question Of Time dalok élő változatait pedig akkor fogom sorra venni, amikor a kislemezek jubilálni fognak (április 14., és augusztus 11.).
 
Így hát ma a Black Celebration, az It Doesn't Matter Two, a Here Is The House, a World Full Of Nothing, a Dressed In Black és a New Dress különböző turnékról való koncertváltozatait fogom sorra venni (a Sometimes sajnos nem csendült fel egyetlen DM koncerten sem).fly Este 10-kor lesz az utolsó bejegyzés :)
 
A Black Celebration Tour - akárcsak a nagylemez - a Black Celebration-nel kezdődött. De nem akárhogy: ahogy azt az A Question Of Time kislemezen található birminghami felvételen is hallható, a koncert introja a Christlas Island című dal volt; majd ezután jött a Stripped-ből "Dave Porschehangja", ám aztán a bekúszó sötét hangok egyértelművé tették, hogy a Black Celebration lesz a nyitódal! A dal szinte semmiben nem tér el az albumverziótól: de például a beindulós rész előtt (az "another black day" rész után) nem változik meg a dalt végigkísérő szintidallam hangszíne, mint az albumverzióban. Az "I want to take you in my arms" sort Martin énekli ebben a verzióban., és a dal kicsit hosszabbra engedett lezáró részén egy plusz szintiszólam is bejön. Ezen a videón az 1986-os londoni koncertről láthatjuk a nagysikerű Black Celebration Tour nyitányát.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr7916468340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása