Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

Barrel Of A Gun (és Grandmaster Flash) 2017-2018-ban

2022. február 04. - Szigi.
"Erre a turnéra csak akkor megyek el, ha játszani fogjuk a Barrel Of A Gun-t, az In Your Room-ot és az Everyting Counts-ot" - jelentette ki félig viccesen, félig komolyan Dave a Global Spirit Tour előtt, és lőn: mindhárom dal szinte végig a setlist része maradt a bő egyéves menetelés során. A Barrel Of A Gun-t a koncert elején, harmadik dalként játszotta a zenekar: visszatért a "kérődző" gitárszóló eredeti dallama, és szerencsére a szintihang is kellően hangsúlyos volt a dal végén, de valahogy mégis elveszett az évek során a dal eredeti, dermesztő hatása... Tényleg mintha a gitár(hang) és Dave hangja kioltaná némiképp egymást. A dal az utolsó turnészakasz, a nyári fesztiválfellépések kivételével minden alkalommal felcsendült (de az utolsó előtti berlini koncerten is játszották).
 
A Global Spirit Tour fő érdekessége természetesen a "Grandmaster Flash rapbetét volt.". Az énekes már a korai fellépéseken próbálgatta ezt a részt belerappelni a dal záró, instrumentális részébe, de aztán a turnén - a nizzai koncert kivételével - minden alkalommal teátrálisan feltette a lábát a kifutóra, és Peter Gordeno-val együtt énekelte az egész hip-hop mozgalom himnuszának számító Grandmaster Flash dal, a The Message provokatív sorait: "Don't push me 'cause I'm close to the edge, I'm trying not to lose my head! Ahha" Ezután Dave pedig a közönség felé fordulva fölényes arccal olyan mozdulatot tett, mintha lesöpörné a válláról a képzeletbeli "ellenségeket"...
 
Természetesen azonnal megindult a találgatás, hogy miért mondhatta ezt Dave. Talán egy jelzés volt Martin irányába? (ugyanis Martin nem tűnt úgy, hogy igazán értékelte volna ezt a rapbetétet). Vagy valaki másnak üzent ezzel Dave? Mindenesetre amikorDaniel "BRAT" Barassi webmester az Instagramon azt írta viccelődve, hogy az ő nevéhez fűződik ennek a sornak az ihletése (mivel lelkes rajongója a mash-upok készítésének, amelyek a bratproductions.com weboldalán hallhatóak), Dave felesége, Jennifer Sklias ezt írta alá egy hozzászólásban: "Nana... ez az én ötletem volt!". Természetesen nem lehet tudni, hogy Jennifer viccelt-e, vagy komolyan írt. Egy rejtély, amire egyszer talán majd fény derül... személy szerint azt gondolom, hogy ez egy zenekartagnak szóló fricska volt... nem titok, hogy Martinra tippelek, bár nem tudnám megindokolni, hogy miért. (talán Dave elégedetlenségtől fűtött, bár visszafojtott modorú nyilatkozatai miatt gondolom ezt).
 
Mindensetre ezt itt a Barrel Of A Gun, a Grandmaster Flash részlettel, 2017 nyaráról, Berlinből:
 

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr4917127224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása