Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

1982 Bochum - egy szörnyű (?) koncert és az elszalasztott Kraftwerk-esély

2022. november 28. - Szigi.
Ma 40 éve volt egy technikai problémákkal dúsított fellépés! A PPG (digitális szintetizátor) már a felvétel első másodpercében, az Oberkorn intro alatt tönkrement, így a banda félszegen, átvezetés nélkül kezdett a My Secret Garden-nel. A PPG később is rakoncátlankodott a koncerten. A probléma csak az, hogy a Krafwerk is jelen volt a fellépésen :D Bár abban nem értenek egyet a zenekar tagjai, hogy tudtak róla, hogy ott lesznek az elektronikus zene nagy öregjei, vagy csak később értesültek róla.
 
A DM Live Wiki alapján Alan már másnap panaszkodott: "Tegnap a bochumi koncerten valami hihetetlenül kínos dolog történt velünk. Mindigis reméltük, hogy egyszer találkozunk a Kraftwerkkel. És most ott voltak a bochumi koncerten is, és ez a valaha volt legrosszabb koncertünk volt. Mind az én, mind Martin szintetizátora rettenetesen szólt, és állandóan elhangolódott, szóval ez az este tényleg szánalmasan sikerült. Így aztán ennek következtében elrontottunk minden esélyt arra, hogy rokonszenvesek legyünk a Kraftwerknek..."
 
Andy: "Németországban játszottunk. Volt ez a PPG nevű szintetizátorunk. Közismerten nem arra volt tervezve, hogy túl hosszú útra menjen, de mi mindig magunkkal vittük. Volt egy katasztrofális koncertünk, valószínűleg az egyetlen a karrierünk során, amikor az összes szintetizátor tönkrement. Sajnos ez volt az a koncert, amikor - mint utólag kiderült - a Kraftwerk is jelen volt, és figyelt minket. Tudod, milyen kínos volt? A "keresztapák" láttak minket. Biztos azt gondolták, hogy "na, ők sem a konkurenciánk".
 
Martin: "Volt egy alkalom 1982 körül, amikor egy PPG prototípust használtunk élőben, és iszonyúan megbízhatatlan volt. A Kraftwerk eljött megnézni minket valahol Németországban, és a PPG az első dal alatt elromlott, és nem is javult meg. Ez volt az egyik legrosszabb koncert, amit valaha is adtunk."
 
Martin, 2017-ben: "Egyszer Aachenben [sic] játszottunk. Ez a karrierünk nagyon korai szakaszában volt, azt hiszem, 1982-ben. És hallottuk, hogy a Kraftwerk eljön a koncertünkre. Rettenetesen izgatottak voltunk, mert ők voltak a nagy példaképeink. Akkoriban még PPG-szintetizátort használtunk. Nem igazán utazásra készült. És az egyik első dal alatt el is romlott. Az előadás borzalmas lett, mert ez volt a legfontosabb billentyűzetünk. Ezután már nem láttuk a Kraftwerket. Az emberek utólag azt mondták nekünk, hogy szerintük borzalmas volt, és még a koncert vége előtt elmentek."
 
Itt a koncert teljes audio felvétele. Már az első másodpercek nagyon kínosan telnek, de aztán utána - hiába az elmászó hangszínek, elhangolódó szintetizátorok - egyáltalán nem rossz felvétel ez. A Leave In Silence-től én semmi hibát nem hallok már. Dave a Photographic előtt elnézést kér a technikai hibák miatt. Itt van persze a letölthető koncertfelvétel is a DM Live Wikiről.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr6917970636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása