Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

Spórolás a hangtechnikán, a fényeken és az előzenekaron - 1988, Budapest, DM koncert

2023. március 09. - Szigi.
A Depech Mode annak ellenére távozott jó emlékekkel Budapestről 35 éve, hogy a hírek szerint koncert szervezője, Hegedűs László alaposan megvágta a költségeket, és nem is biztos, hogy tisztességesen járt el a zenekarral. Ezért nem volt Magyarországon a turné hivatalos előzenekara, a Nitzer Ebb, és ezért volt, hogy a fényeknek csak egy részét használta fel a zenekar, és a Budapest Sportcsarnok saját hangtechnikáját kellett használniuk.
 
Andy Fletcher így idézi fel ezt egy korabeli interjúban, ami a HDMFC oldalán olvasható, és állítólag a Képes 7 nevű magazinban jelent meg (én ennek nem láttam nyomát az Arcanumon):
 
"- Hány ember dolgozik veletek ezen a turnén?
 
Attól függ. A Nyugat-Európában megtartott előadásokhoz képest Kelet-Európában felére kellet csökkenteni a show-t.
 
- A költségek miatt?
 
Igen.
 
- Elmondanád, mi az, amit mi nem láthatunk?
 
Majdnem a teljes világítás és a hangerősítés egésze hiányzik. Magyar erősítő berendezést használunk, ami elég jó, de nincs olyan briliáns hangja, mint a sajátunknak. A fényshownak pedig körülbelül az egyötöde van itt.
 
- Mégis nagyon szép.
 
Igen, ugyanaz a lány tervezte, és nagyon jó munkát végzett. De tulajdonképpen ez az egész szégyen. Vagyis mi is és a közönség is át van vágva. Ebből az egészből csak a szervezők húznak hasznot.
 
- Úgy érted a magyar szervezők?
 
Igen. A dolog úgy néz ki, hogy van itt 12-13 ezer kölyök, pontosabban 25 ezer ember két nap alatt, akik eszméletlen pénzt fizetnek ki, és ezek az emberek azt hiszik, hogy ez a pénz hozzánk folyik, ugye?
 
- Hát biztosan... legalábbis így kéne lennie.
 
De ez a pénz nem a mi zsebünkbe vándorol."
 

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr3718067446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása