Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

Ultraviolator véleménycsokor

2013. április 15. - Szigi.

Egyszerűen nem lehet másként, mert úgy tipikus dm, ahogy régen. Hozza a mélyebb rétegekben a srácok mindenkori zeneiségét és közben úgy lep meg, ahogy a legjobb időszakokban mindig, ha új lemezt kaptunk.

Mivel és hogyan jutottak el ide?

Egyértelműen benne van szinte minden, de valahogy kiemelten én ezeket érzem:

ABF

BC

VIOLATOR

SOFAD

SOTU

C2

A többi is látható/érezhető/hallható, de nem ennyire szerintem. :)

---

Szerintem az egyedüli "túl-retrós" lemezük a PTA volt, ami a SOTU és főleg a Delta fényében már nem is annyira igaz és nem is annyira az.

És százszor "jobb" útnak tűnik, mint az Exciter dm-től eltérősége.
Nem tudom, hogy mennyire lesz menő újra a dm, mert ennek a maradéktalan értékeléséhez szükséges érteni ezt a világot. De mondjuk biztosan közérthetőbb, mint a SOTU volt.
Én úgy emlékszem, hogy a SOFAD utáni időszakban az Exciter volt a legmenőbb, a leginkább dm-en kívül is befogadottabb lemez. 
Az a lemez nagyon sok új/fiatal rajongót is hozott, sikeres volt a lemez az eladási listákon és az eladási mutatói is.
Szerintem a dm-nek egyetlen gyenge lemeze sem volt, csak magukhoz képest nem volt mindig egyértelmű a fejlődés, vagy a szint-elérés.
Mint ahogy egyetlen dalukat sem merném egyértelműen gyengének nevezni.
Mindig koncepciókban gondolkodtak, egyértelműen volt számomra kedvesebb és kevésbé kedves, de a dm mindig is a könnyűzene elitjébe tartozott nálam, oda, ahova műfajonként maximum 1-2-5 előadó/zenekar tartozott.

---

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr125228060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása