Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

"Az amerikai nácik kedvenc zenekara a Depeche Mode" - az Index gumicsontja

2017. február 24. - Szigi.

Végre van valami, amiben nem kullogunk tízéves lemaradással a világ után! Mivel egy kispesti lakótelepen nőttem fel, már egészen kis koromban megfigyelhettem, ahogy Bonanza Banzai és Depeche Mode tetkós nácik gyülekeznek a házunk előtti játszótéren, és indulnak együttes erővel a Pecsába Depeche Mode-klubra. Azóta sem értem az összefüggést, de most sikerül kicsit közelebb jutnunk, ugyanis egy interjúban Richard Spencer (tudják az alt-right vezér, aki azután mémesedett, hogy leütötték) kijelentette, hogy ha van általuk felkent zenekara a mozgalomnak, akkor az a Depeche Mode, mert egész életében rajongója volt a zenekarnak. 

A Dave Gahanék szóvivője villámgyorsasággal reagált a kijelentésre. Szerinte nevetséges, amit Spencer mond. A zenekarnak semmi köze nincs, se Spencerhez, se az alt-right mozgalomhoz. Sajnos az általam fent említett kispesti klánra vonatkozóan nem mondott semmit, így továbbra is csak csodálkozni tudok azon, hogy miért volt itthon a nácik nagy kedvence a Depeche Mode a kilencvenes évek elején, és miért nem volt valaki közülük, aki beszél annyira angolul, hogy lefordítsa és értelmezze a People Are People szövegét? 

A cikk eredetije itt olvasható.

További angol nyelvű linkek a témában itt, itt és itt

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr4812287171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása