Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

Kerek évforduló: 35 éve jelent meg az A Question Of Time!

2021. augusztus 11. - Szigi.
Kerek jubileum lusta nyári napokra: ma 35 éve jelent meg az A QUESTION OF TIME kislemez! Ahogy az már talán egyikőtöket sem lep meg: kétnapos bejegyzéssorozat következik, amelyben mind-mind ezt az ikonikus dalt, a kislemez tartalmát és a koncertváltozatokat vesszük sorra.
 
Az A Question Of Time a harmadik kislemez volt a Black Celebration-ről a Stripped és az A Question Of Lust után. A dal már az albumon is "kislemezért kiáltott" (a Stripped-nél és az A Question Of Lust-nál mindenképpen jobban), és szerencsére a kislemezváltozat - véleményem szerint - magasan túl is szárnyalja az albumverziót! Az albumon található remix egy alternatív, kissé furán szóló, a siker kapujában óvatosan kopogtató banda útkeresése - a Phil Harding által elkövetett kislemezverzió viszont maga a diadalmas dörömbölés a megasztárok csarnokába.
 
Ehhez nem kellett más, mint egy "in medias res" kezdés (bombasztikusan szól a dal a The Singles 86-98 lemezen a gyönyörű, ám icipicit lagymatag nyitókettős, a Stripped és az A Question Of Lust után), végre lábdobok, és a dal erősségeinek (fúvósszerű sampling hangok, Dave hangja) még erősebb kiemelése. És persze ez az első klip, amit Anton Corbijn rendezett a Depeche Mode-nak: a fekete-fehér, bevágott koncertváltozatokkal is operáló videó szintén egy új, magasabb szintű korszakot jelentett a DM-nek.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr7416655116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása