Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

Miért 101 a lemez címe? És mik voltak a munkacímei?

2023. június 18. - Szigi.
Amikor a Depeche Mode-ot interjúkban megkérdezték, hogy ki találta ki a '101' címet a dokumentumfilmhez és a dupla élő albumhoz, Alan Wildernek tulajdonították, hogy ő találta ki a címet. Az ex-KROQ műsorvezető Richard Blade a Stuck In The '80s 2017-es interjújában azt mondja, hogy amikor a koncert előtt Andy Fletcherrel interjút készített a "turné 101. koncertjéről", Richard ezt követően az egyszerűség kedvéért továbbra is "1 0 1"-nek nevezte a koncertet, amire - Richard állítása szerint - Alan Wilder azt válaszolta, hogy "1 0 1!". Imádom!" Amíg úgy nem döntöttek, hogy Alan javaslata, hogy "101" legyen a legjobb, a BONG magazin 3. számában arról számoltak be, hogy a munkacím "A Brief Period Of Rejoicing" volt, ami egy Winston Churchill-mintára utal, amely ugyanezt a mondatot tartalmazza DM Black Celebration című dalának elején. Martin egyszer azt is említette, hogy „Mass” volt a munkacíme a lemeznek. Érdekesség, hogy egy Los Angeles körüli híres autópálya szintén a 101 címet viseli.
 
Egy részlet a filmből, amelyben a zenekar Nashville-ben jár, és betérnek egy lemezboltba is. A film legelején látható Teresa Conroy is, aki néhány évvel később a „drogos időszakban” (már fekete hajjal) Dave felesége lett.
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr3218148616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása