Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

35 éve jelent meg a 101!

2024. március 13. - Szigi.
És akor ma is bejegyzésdömping: ma 35 éve került ugyanis a boltokba a 101 című koncertalbum és „koncert-dokumentumfulm“. A lemez a zenekar Music For The Masses turnéjának utolsó szakaszát és az 1988 június 18-i, 101-edik zárókoncertet örökíti meg a kaliforniai Pasadenában, a Rose Bowl stadionban.
 
Állítólag Alan Wilder találta ki a lemez címét (101): egyrészt ez az alőadás volt a turné 101. és egyben utolsó fellépése, másrészt pedig véletlenül ez egy híres autópálya elnevezés Los Angeles környékén. Az ex-KROQ műsorvezető Richard Blade a Stuck In The '80s 2017-es interjújában azt mondja, hogy amikor a koncert előtt Andy Fletcherrel interjút készített a "turné 101. koncertjéről", Richard ezt követően az egyszerűség kedvéért továbbra is "1 0 1"-nek nevezte a koncertet, amire - Richard állítása szerint - Alan Wilder azt válaszolta, hogy "1 0 1!". Imádom!" Korábban a munkacím "A Brief Period Of Rejoicing" volt, ami egy Winston Churchill-mintára utal, amely ugyanezt a mondatot tartalmazza DM Black Celebration című dalának elején. Martin egyszer azt is említette, hogy „Mass” volt a munkacíme a lemeznek.
 
A hangulatos, nyolcvanas évek tökéletes lenyomatát adó, kissé cseng-bongóan szóló dupla koncertlemezre a Depeche Mode kicsit populárissá fésülte a Music For The Masses Tour setlistjét. Ejtették a Pipeline-t (a Somebody kedvéért), elhagyták az ekkortájt gyakran játszott Sparks-feldolgozást (Never Turn Your Back On Mother Earth), és visszavettek olyan, ekkortájt cseredalként használt slágerket, mint a People Are People és a Just Can’t Get Enough (!).
 
Itt a legteljesebb koncertfelvétel a 101-ből:

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr4618350335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása