Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

Két elgondolkodtató idézet, és három akusztikus dal a Live Monstersről

2024. március 01. - Szigi.
A ma 20 éves Live Monsters kiadványt a megjelenésekor heves vita kísérte - ezt azóta szerintem a korlátlan feledés váltotta fel.
 
Nem titok, hogy a Paper Monsters Tour vége és a Live Monsters DVD időszaka nem volt egyszerű Dave számára. A Paper Monsters Tour őszi szakasza gyakran érdektelenségbe fulladt és a Live Monsters DVD sem túlzottan ostromolta a listákat. Dave-nek ekkor át kellett gondolnia a szerepét a Depeche Mode-on belül, amelyhez Martin sem volt mindig jó beszélgetőpartner... A megváltozott hangulatra álljon itt két idézet. Az első Victor Indrizzo-tól, a "Dave Gahan band" dobosától származik, a párizsi második esti koncert után, a Paper Monsters Tour Diary-ból, amelyet a davegahan.com-on vezettek az együttes tagjai:
"Párizs! Mit is mondhatnék, mindkét show csodálatos volt, és nagyon is különböző. Az első estének lenyűgöző energiája volt, a második estéről pedig felvétel készült, szóval egy kicsit figyelmesebben játszottunk és megpróbáltunk nem felkapaszkodni a tömeg adrenalinlöketére (nagyon nehéz volt). Másnap mindannyian körbesétáltuk Párizs. Az egyik különleges dolog a turnéval kapcsolatban, hogy mindannyian élvezzük egymás társaságát. Pont olyan volt, mint Beck-nél, a banda egyszerűen túl nagy ahhoz, hogy együtt lógjon folyton." (Indrizzo a Beck zenekarában is játszott).
A másik idézet pedig Dave Gahan dacos üzenete a Live Monsters DVD belső oldaláról:
"Az elmúlt 18 hónap több szempontból is az egyik legnehezebb volt, amire emlékszem. Megvan a hitem a zenében, és nagyon jó érzés volt a dalokat előadni Knox, Victor, Martyn és Vince társaságában. A családomnak, a közeli barátaimnak, és nektek, rajongóknak köszönhetően, már elhiszem, hogy ebben a pöcegödörben, amit "szórakoztatóiparnak" nevezek, van még remény, és ha hisztek benne és tesztek érte, a változás meg fog történni. Számomra ez mindig megéri a harcot. Viszlát legközelebb!"
Búcsúztassuk tehát a Live Monsters-visszaemlékezésünket Dave háromszámos akusztikus szettjével zárjuk, ami a DVD kiadvány extrái között volt megtalálható. Elhangzás sorrendjében következzék a Dirty Sticky Floors, a Bitter Apple és a Black And Blue Again akusztikus változata!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr3818328219

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása