Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

Elton John és a People Are People

2024. március 12. - Szigi.
Most pedig nézzük a ma 40 éve megjelenő People Are People koncertfelvételeit! A dalt játszották a Construction Time Again Tour legutolsó fellépésén, Ludwigshafenben. A DM itt előzenekar volt, ezért rövidített setlistet játszottak. A főfellépő pedig nem más volt, mint Elton John!
 
Elton le volt nyűgözve a DM-től! Már 1984-ben ezt nyilatkozta a német BRAVO magazinnak: "A People Are People abszolút a kedvenc slágerem". Később, 2020 júliusában a Rocket Hour című podcastjában is felidézte ennek az 1984 június elejei nap eseményeit: "Egyszer adtam egy koncertet Ludwigshafenben a futballstadionban 40 000 ember előtt egy verőfényes napsütéses napon, ahol hárman léptünk fel. Joan Baez volt akusztikus gitárral, a Depeche Mode a legjobb formájában, és én. Ez ez egy eklektikus koncert volt, és mindenki olyan csodálatosan jól ment, hogy soha nem fogom elfelejteni. És ez volt az első alkalom, hogy élőben láttam a Depeche Mode-ot, és elképesztőek voltak."
 
Martin Gore a német "Soundcheck" magazin 1984. októberi számában nyilatkozott arról, hogy ezen a napon találkozott Elton Johnnal: "Azt mondta, hogy szerinte a produkcióink egyszerűen nagyszerűek, és ugyanez vonatkozik a szerzeményeinkre is. Ettől tényleg elpirultam. Talán ez az, amiért a Somebody című dal talán egyfajta tisztelgés Elton John előtt. De ezt tényleg ne írd le..."
 
Itt van tehát az élő debütálása a People Are People-nek: egy két plusz hang, és egy kirobbanó formában lévő zenekar!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr5418350251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása