Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

Megjelent a Depeche Mode legújabb stúdióalbuma (metropol.hu)

2013. április 19. - Szigi.

Négy évvel a Sounds of Universe-t követően ma kerül a boltokba a Depeche Mode legújabb stúdióalbuma, a Delta Machine. A lemez kapcsán a billentyűs-alapítótag Fletchert kérdeztük.

– Nagyon elégedettek vagyunk a Delta Machine-nel. Amikor befejeztük a stúdiómunkát, úgy éreztük, furcsa, hogy ilyen hangzású lemezt készítettünk, hiszen a blues hatása mellett elektronikus zenei elemeket tartalmaz. A dalok nagyon jól sikerültek, alig várjuk, hogy elkezdhessünk turnézni, és színpadra állhassunk a dalokkal. A dalokat részben Amerikában vettük fel – Martin Kaliforniában, Dave pedig New Yorkban él, a családjaik miatt így volt kényelmes.

Azt mondja, alig várja a koncerteket – vagyis jobban élvezi a turnézást, mint az azt megelőző kreatív folyamatot?
– Két külön dolog a dalszerzés és a dalok előadása. A dalszerzői tevékenységünk mellett azzal szereztük a hírnevünket, hogy jók vagyunk élőben. Játsszuk a fellé-péseken régi dalainkat is, egy kicsit megváltoztatva.

Mitől jó ön szerint egy banda élőben?
– Ha izgalmas, ha a frontember jelenléte erőteljes, a vizuális aspektus is kimagasló, nem is beszélve a zenéről.

A Delta Machine-turnéban hogyan valósul majd meg mindez?
– A zene mellett itt van nekünk Anton Corbijn segítségül, szóval mindenképp izgalmas lesz a dolog. Ráadásul a közönségünk igazán lelkes, így nem nehéz számunkra előttük emlékezetes koncertet adni. Dave pedig nagyon jó frontember, a turnéra fitten fog érkezni.

Ha már Anton Corbijnt említette: régi harcostársuk, akár a Depeche Mode negyedik tagjaként is nevezhetnénk enyhe túlzással. Egyetért ezzel?
– A kreatív folyamatokban vesz részt: fotóz bennünket, az albumaink borítóját is ő tervezi, pedig manapság már filmrendezőként is ismert, de ennek ellenére mindig talál alkalmat arra, hogy velünk dolgozzon, nem sajnálja az idejét. De ha már az ő nevét említjük, ne feledkezzünk meg David Millerről sem, aki producerként lehetne a Depeche Mode negyedik tagja. Nagyon szerencsések vagyunk, hogy ilyen csapat áll mögöttünk. Mindenki kiváló munkát végez.

Amit a rajongók igencsak értékelnek…
– Fantasztikus figyelni, hogyan reagálnak a rajongók egy új dalra az interneten. Amikor zenélni kezdtünk, alig néhány kritikát írtak rólunk, ma pedig a neten vitáznak a zenénkről. Szerencsések vagyunk a rajongóinkkal: a világ minden részéről érkező emberek kedvelik a zenénket, képesek valódi vitákra is azzal kapcsolatosan.

És sok más dolog is változott a 80-as évekhez képest…
– Ma nehezebb együttest alapítani, a lemezekből alig fogy. Nehezebb így megélni.

Az erősebb verseny nagyobb nyomást helyez önökre?
– Jó érezni a nyomást, ettől az ember jobban teljesít, jobb zenét csinál.
 

Teljes neve Andrew John Leonard Fletcher, beceneve Fletch.

51 éves, Nottinghamben született.
Tizenhét éve házas, felesége Grainne, akivel közösen két gyermeke van, Megan és Joe.
A Depeche Mode alapító tagja, kezdetben basszusgitáron is játszott az együttesben, ma billentyűzik.
Az utóbbi években ő tette meg a bandával kapcsolatosabb fontosabb bejelentéseket, mintegy szóvivőként is dolgozik az együttesben.
Toast Hawaii névvel alapított lemezkiadót, alkalmanként DJ-fellépéseket is vállal.

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr285234526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása