Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

Tíz éve jelent meg a Heaven!

2023. március 18. - Szigi.
Mai kerek évfordulós kiadványunk a 10 éve boltokba kerülő HEAVEN, a Delta Machine első kislemeze. A nagyívű ballada dallamossága ellenére nem titkoltan nem tartozik a kedvenc DM dalaim közé, amelynek elsősorban a számomra gyötrelmes lassúságát tudom betudni.
 
Dave viszont imádja (személyes tippem szerint lesz idén a turnén is, mégpedig a Martin blokkban). Ezt nyilatkozta róla a megjelenésekor, a DM Live Wiki oldala gyűjtése szerint: "Martin az évek során számos hihetetlen dalt írt, amelyeket volt szerencsém énekelni. Azonban egyszer-egyszer jön egy olyan dal - remélhetőleg egy nap majd én is írok egy olyat -, amit úgy érzem, hogy azonnal el kell énekelnem. A Heaven egy ilyen dal. Olyan érzés, mintha felvennék egy pár csizmát, ami pont rámillik. Amint meghallottam a demót, pontosan tudtam, hogy mit akarok vele kezdeni. Nincs még egy ilyen dal a lemezen, ez az egyetlen, amiről tudtam, hogy ez lesz a munkamenet gerincét képező dal. Hogy onnantól mindennek olyan jónak kell lennie, mint ez. Számomra a 'Heaven' az egyik oka annak, hogy még mindig zenét csinálok.
 
Martin: "A 'Heaven' zongorán íródott. Az összes akkordot, az egész énekdallamot és a szöveget is kidolgoztam, mielőtt számítógép közelébe mentem volna."
 
Andy: "Azt leszámítva, hogy Dave énekli, szinte tényleg semmi különbség nincs a demó és az albumváltozat között)".
 
Íme a dal klipje (amely hosszában és tartalmában amelynek tökéletesen megegyezik a kislemez-, a nagylemezváltozatttal). A meglehetősen eseménytelen videóban ünneplhetjük azt, hogy Dave, Martin és Andy a SOTU időszaka után végre visszatértek a saját videóikba.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr7418074012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása