Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

Speak And Spell - Idézek Gábor leveleiből

2013. április 24. - Szigi.

Hatalmas jó kezdés, New Life-ot egyszerűen imádom, annyi energia van benne, amennyi “illik” is egy kezdő, sőt karrierkezdő számnak! :-)))
Sometimes I wish I was dead könnyedén elnyeri a legimádnivalóbb DM-szám aranyérmét, baromi aranyos játékosság, szeretnivaló úgy ahogy van, Puppets komoly és korrekt, jó kis dallamokkal, szóval kéremszépen egy igen erős hármas nyitja az albumot!
 
Meglepődtem, rosszul emlékeztem és a S&S mégiscsak egy erős kis album lenne..?
 
Nos nem, a Boys say go... hát borzasztó.. én imádom a DMet, nagyon szeretem a beteges számaikat is, de ez a szám asszem abszolút mélypont, lehet itt pampognom a Darkest Star-ra, meg hogy a Comatose milyen elbaszott, de ez… ez a discos valami alap, borzasztó, inkább kiáltozós refrén, prüntyögős, mégsem aranyos hangok.. használjuk itt is ezt a jelzőt: elképesztően rossz.

Nodiscoval már egy picit kijjebb vagyunk a vízből, de azért nem sokkal.. legalább sötét tónusú, valahogy végigszenvedem, de ez se a DM csúcsa.. mondjuk jó helyre tették az albumon, mert a Boy say go után baromi jónak tűnik.. úgy egy percig… >:-))

What's Your Name: jól van jövünk kifele a mélyvízből, ez a szám írtó aranyos..  ez a második legaranyosabb DM-szám..? A “betűmondogatás” azóta megvesz mióta az eszemet tudom. “Nem ez a DM”, de a maga “ligájában” jól játszik. ;-)

Photographic: na EZ kérem a DM! Sőt, a DM történetében az első szám, ahol felsejlik a “jövő ígérete”: jó kis sötét hangok, jó dallam, dög és lendület. Ez a szám akkora találmány, hogy pusztán ez és a későbbi reinkarnációi miatt megérte az egész albumot megcsinálni, önmagában is vagy két képzeletbeli ponttal emeli a lemezt. :-)

A Tora! Tora! Tora! dobjai mindig is megvettek, ez a lendület elviszi az egész számot nekem, holott elvileg ez sem egy jó “szám-szám”..  a vészjósló dallam is működik, fasza!
Big Muff: Első gondolatom: Jééézusom.. második: 2084..
És akkor ezzel mindent el is mondtam mind a számról, mind arról a hulladék albumról.. borzasztóan rossz, asszem itt kezdem megérteni hogy még a prüntyögi-önmaga értékén nézve is ez az album azért nem a leghuszárosabb: ahol két ilyen mélypont is van -a nagy prüntyögés mellett- az azért megérdemli az utolsó helyet a listán.. :-S

Any Second now: abszolút kellemes kis szám (és rövid, ami nem mondható el erről a förmedvény Big Muffról..), Just can’t get enough pedig az ami: a Just can’t get enough! :-))) Szeretnivaló klasszikus, ami azért nem menti meg az egész albumot na!

 

Összegezve: meglepően jó és meglepően nagyon rossz hatások értek. Az album erősen indul aztán beindul a hullámvasút, aminek a végén, hiába a csúcspontok, inkább az émelygés marad. :-)) Ez persze nem azt jelenti, hogy a S&S vállalhatatlan lenne, csak a csúcspontjai nem tudják feledtetni a mélységeket számomra. Ja és persze az egész még nagyon nem-DM, de ettől még egy kedves mosolyt megérdemel, miközben lepontozom. :-)))))

 

Eddig tehát:

 

SOFAD-Delta

ULTRA

Violator

Construction

Some Great Reward

.

.

Speak and Spell

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr395245579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása