Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

Bologna, feljavítva!

2024. március 05. - Szigi.

Ma, pontosan a koncert 40 éves évfordulójára kikerült a DM Live Wikire az 1984 március 5-ei bolognai koncert felvétele, feljavított verzióban. Ahogy megszokhattátok, nemcsak letölteni, hanem belehallgatni is lehet a dalokba.

A koncert érdekessége, hogy a Big Muff-ot játszották a Pipeline helyett, azaz ezek a DM utolsó koncertjei, ahol egyetlen Martin által énekelt dal sem szerepelt, de ez így volt a Construction Time Again Tour minden egyes 1984-es koncertjén (ahol teljes setlistet játszottak). A Big Muff-ot egyébként ekkor a setlistenek gyakran Big Cunt-nak hívták, ahogy a New Life helyett is New Crap volt gyakran olvasható.

Az itt található felvétel egyébként áramszünettel zárul: a Just Can't Get Enough végén hirtelen elhallgat a technika, amit a közönség hatalmas ovációval kísér. Alan Wilder így emlékezett vissza 1987-ben a szokatlan eseményre: "Egy tápkábel haladt végig a tömegen, és amint elkezdtük az utolsó dalt, egy ventilátor átvágta a kábelt, és kigyulladt a vezeték".

Egy rajongó szerint a technika helyreállítása után újrajátszották a Just Can't Get Enough-ot, és utána még eljátszották a szokásos Boys Say Go-t is - erről sajnos nincs felvétel már, azaz itt a Just Can't Get Enough hirtelen elnémulása és az erre adott hatalmas ováció a záróakkord.

https://dmlive.wiki/wiki/1984-03-05_Teatro_Tenda,_Bologna,_Italy/Source_1

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr1018346573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása