Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

Gábor barátom kezd DM-hangulatba kerülni: ismét a Goodbye-ról áradozik

2017. január 18. - Szigi.

"Egy kis képbe helyezés a Goodbye miért is tudott ennyire ütni:

Térjünk vissza 1997be, az ULTRA albumnak -számomra- frenetikus lezárása van, igazi nagyivű, jó szám, egy fasza album még faszább lezárása.. 
Ugrunk az időben, Exciter.. az album maga furcsa, a lezárása elsőre határozottan "hergelő"(?), legalábbis elsőre, Dave suttogó hangjától valamiért akkor megőrültem, mostanra azért megszerettem, de akkor.. csalódás.
Újabb ugrás, Playing the angel, erős album, csalódás utáni pozitiv hatások, ekkor még nem érzékelem a B-oldal "lejtését", nade az utolsó szám... már megint mi ez, most meg pont forditva: a szám nem "kicsi", pont ellenkezőleg, túl nagyivű, de valami nem stimmel, az egész szinpadias, nem érzem őszintének, olyan "csináljunk egy DM lezáró számot", ahelyett hogy csináltak volna tényleg egy jó lezáró számot.. kissé értetlenkedek, a DM elvesztette volna az egyik legnagyobb képességét, hogy kibaszott jó nyitó és zárószámokat alkosson..?? :-OO 
Ugrás ismét, SOTU. Az album furcsa, érdekes, de fura, a zárószám meg... nincs. :-OO Mivaaan?? Most már "rossz" zárószámot se kapok.. oké ez egy nem rossz szám (Corrupt), de ez meg nem záró, mi történik..?? Teljes letargia. :-D
Végső ugrás: Delta.
Az album jó!!  Nagyon jóó!! Friss, mégis dallamos, jó számok, kibaszott jó hangszerelés, punkos erő, jó dalszövegek, érett koncepció... és a vége. .jaj, Goodbye - a'la Goodnight Lovers, ez valami lágy lesz.. sebaj, talán szép. 
Elindul a szám, kellemes countrys gitár, már nagyon jó, de aztán csörgedezik csak előrefele, furcsa ugrásokkal a refrénnél.. fura-érdekes, de még igy is esélyes lehet a legjobb lezáró szám cimére az Insight óta.. na mindegy, végülis az album jó, a szám meg egész korrekt, na, mindjárt vége a számnak, le is tették szépen.
ÉS AKKKOR BAZMEG...
KIBASZOTT.
ENERGIA.
SUGÁR.
Mi a fene ez..?? :-OOOO Jéézus, ez azért nagyon odavert. Instant hidegrázás és a végén a kitartott énekhangok... 
Egyszerűen... elképesztő, hogy ismét ezzel a szóval éljek... mennybemenetelnél képzelek ilyen zenét, ahogyan az isteni energia végképp kitör az emberi testből és egyesül az Univerzummal... Egyszerre búcsú, megérkezés, egybeolvadás.
Most is kirázott a hideg, ahogy rágondoltam. 
Hát ez nekem a Goodbye és egyben a DM "kingdom comes"-ának végső nagy jele, hogy tényleg, TÉNYLEG visszatértek a mélyből a fiúk és erősek, mint egy bika. :-))))))))"

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr8012135301

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása