Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

Néhány Index Fórumos beszámolója a ljubljanai koncertről

2017. május 16. - Szigi.

KIBASZOTT JÓ VOLT A KONCERT!!!
Sokkal jobb, mint az előző turné, pedig a mostani album jóval gyengébb és mégis! Hatalmas élmény volt, amit nem lehet elmesélni, át kell élni, hogy valaki megértse.
Nincs kifogás! Mindenki aki ide írogat és valamilyen szinten rajongónak tartja magát, jöjjön ki a budapestire. GARANTÁLOM, hogy nem bánja meg! Ne ítéljen senki setlistekből, ordenáré minőségű YouTube videókból, teljesen más élőben.
(Valamit bevallok. Én az Everything Counts alatt a könnyeimet törölgettem.) (MASTER LACUS)

---

lehet, hogy nem leszek ezzel népszerű itt, de ez egy jó koncert volt szerintem :)

először is ez egy aréna koncert volt, masszív teltházzal (nagyobb, mint BP Aréna), és szerencsére, mert ma is esett rendesen.

szívatóval indult ugyan a buli, a Beatles-intró nem túl hatásos, de a Cover Me-ből készített intró sem, az új számok amúgy sem nagyon működtek (kivéve a WTR), de a BOAG-ot már lehetett élvezni, nem igazán koncertszám, de Dave megtett mindent, a csúcspont nálam az IYR volt, a háttérvetítés, elképesztő (egy páros tánc, a koreográfia zseniális)

nekem nagyjából bejött a setlist, talán a legkevesebb üresjárat ezen a turnén van (nincsenek hülye B-oldalak, rossz Dave-számok), a Corrupt kakukktojás (mi indokolja, hogy játsszák??? semmi!!!)

az EC volt a közönségnél a tetőpont, úgy szólt az új verzió, mintha Faithless-koncerten lennénk

a WIME tetszett, zsír, és volt benne Dave-pörgés, de állvány nélkül, de respect, hogy 50-en túl ezt még bevállalta

a Srtippedet szerintem Dave unta, az csalódás volt

a WIMS háttérvetítése eléggé provokatív (kb. Terry Black Jr. munkába indul)

Home, AQOL, Somebody jeles volt, a Bowie-dal azonban nagyon leültette a hangulatot

NLMDA-nál én nem láttam, Dave-et lövöldözni, korlátozottak a látási viszonyok a kézerdő miatt ugyanis, és szokás szerint ilyenkor szelfizünk...

láttam viszont az első sorban magyar zászlót koronás címerrel, meg Dave-et összesúgni Gordenoval az EC alatt, hogy "ez nagyon bejön a srácoknak"

egyelőre ennyi, a közönségnek és a hangosításnak négyes alát adnék.

szerintem az menjen DM-koncertre, aki még szereti a DM-et...a fanyalgóknak felesleges, mert úgyis az lesz a vége, hogy az Eigner, meg a Gordeno, meg a setlist, meg az új számok, és miért nem játsszák a Something To Do Metal mixét akusztikusan!

ez a turnéprogram szerencsére nélkülözi a koncerten totál vállalhatatlan dalokat (pl. Peace, Come Back, Heaven, Good Bye)

mivel a Spirit nálam oké, én sajnálom, hogy a Scumot nem vállalták be, de örülök, hogy nem rombolják a hangulatot, az amúgy jó Fail-lel, mert mégis csak szórakozni jöttünk...

ha jobban belegondolok, akkor a Somebodyt még nem is hallottam élőben, vagy a fene tudja...

(Alan persze jobban nyomja, mint Gordeno, higgyétek el! nem is tudom, ki szerint jobb ez egy session zenész előadásában!!!)

teljesen jó a Wrong új verziója, a kivetítés pöpec, az EC-ról már említettem, hogy stadionrobbantó dal lesz Pesten, a WIME is oké, az IYR pedig csúcs

a Heroest és a Poison Heartot nem erőltetném, szerintem a luesos számokat nem érti a közönség, a Delma turnén is ez volt a tapasztalatom, és Dave buziripacskodó pojácaságából is visszavennék egy fokozatot. (inchains)

---

Meg tudom erősíteni az előttem szólókat, kurva jó koncert volt a tegnapi! Az egyik, ha nem a legjobb eddigi nekem. Hú de messze van a jövő hétfő.....

Az új album számai koncerten szerintem élvezhetőbbek voltak, mint a lemezről hallgatva. Tetszett a So Much Love - szerintem - önironikus háttérvetítése, amikor fekete-fehérben teljes erővel püfölik a szintit és a gitárt egy drótkerítés előtt állva: forever 1988. :-) A Cover Me és Wrong is jó volt élőben, pedig ezek aztán messze nem a kedvenceim. Úgyhogy bár a koncert előtt én fanyalogtam a setlistet látva, ez így utólag indokolatlan volt.

Nagyon szépen fel volt építve a koncert íve, gyakorlatilag üresjárat nélkül ment le a 2 óra 10 perc (oké a Corrupt és a Barrel of a Gun kihagyható lenne és valami klasszikus slágeresebb beférne helyettük). Az első igazi csúcspont persze nekem a World in My Eyes volt. A ráadás előtti utolsó blokkban, az Everything Countstól kezdve már teljes volt a megőrülés, és a teljes csarnok az összes ülőhelyen állva táncolt és így is maradt a ráadásig. Talán kicsit túl is húzták, mert a ráadásban már ez a tetőfok ilyen mértékben nem jött el.

A közönség lelkes volt, de az énekelgetés haloványra sikerült, ebben biztos vagyok, hogy a pesti közönség klasszisokkal jobb lesz.

Még mindig teljesen a koncert hatása alatt vagyok és úgy érzem, hogy ebből nekem még kell, kell, kell! Most azonnal és jó sokszor! :-)

Tényleg, lesz még esetleg egy újabb európai lába a turnénak jövőre? Vagy jövő tavasszal Dél-Amerikával vége az egésznek? (West12)

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr7212508911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása