Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

Néhány gondolat a turnéról, plusz az eddig nem szerepelt dalok közül az In Your Room, San Antonio-ból

2023. április 17. - Szigi.
A mai napon a Memento Mori Tour első szakaszáról írok egy rövidet, valamint néhány olyan dal videóját teszem be, ami még nem szerepelt erről a turnéról a Freestate.hu Facebook oldalán és itt a Depeche Mode Blogon. A setlist best of-jellegéről, a Tour Of The Universe és Global Spirit Tour-utánérzéséről és az újra felhasznált backing tape-ekről már beszéltem a Memento Mori kritikámban, így azokról most nem ejtek szót.
 
A Depeche Mode kellemes meglepetésre rengeteg dalt játszik ezen a turnén: az introt is beleszámolva 24 dalt játszanak el - soha ilyen sokat nem játszottak pályafutásuk során! Nem csoda, hogy bőven 2 óra fölé nyúlnak a fellépéseik hosszai (ha Budapesten tényleg 10 órakor lesz a kezdés, ahogy a hivatalos oldal írja, akkor éjfél után érnénk haza - személy szerint valószínűbbnek tartom a 9 órás kezdést). Persze, ha már Budapestre áttértem, kérdés, hogy Európába érkezve nem rövidül-e a setlist. És bizony ezzel kapcsolatban felmerült bennem egy érdekes gondolat. A 24 dalt meglehetősen "sietve" adja elő a DM, kevés az üresjárat a dalok között, és az utóbbi turnék gigantikus közönségénekeltetései is rövidebbre vannak szabva (Everything Counts, Just Can't Get Enough, Walking In My Shoes). Nagy kérdés, hogy az európai arénaturnékon, az észak-amerikai közönség sokszorosa előtt is tud-e (és akar-e) ellenállni a DM a közönségénekeltetésnek (illetve azt se feledjük, hogy a setlist esetleges új dalainak egyik nagy várományosa a Home, ami megintcsak egy közönségénekeltetéses dal). A maratoni énekeltetéseket én kifejezetten kedvelem, ám ezek akár setliströvidüléssel is járhatnak Európában, ami viszont nem tűnik jó üzletnek (az említett dalok hosszas énekeltetései akár 1-2 dalnyi rövidülést is hozhatnak Európában).
 
A turné jó hírei közé tartozik a zenekar (és főleg Dave) kifejezetten jó formája (az előzetes nyilatkozatai és a TV-fellépések szemüveges, néha fásult produkciói után nagyon kellemes meglepetés a megszokottan virgonc turnéforma a frontember részéről), illetve Anton kivetítései is egész ötletesnek tűnnek az elmúlt turnékhoz képest. Az előző turné In Your Room-ja után ezúttal az A Pain That I'm Used To-ban láthatunk táncosokat; ötletes az Everything Counts jelbeszéde, és nekem hangulatosnak tűnnek a "szamarak a tengerparton" képsorok is az It's No Good alatt. A Speak To Me lassan forgó keresztjei kifejezetten kísértetiesek, az Enjoy The Silence koponyáihoz már kell némi tolerancia, viszont a World In My Eyes alatti "Andy 1990-ben" képek pedig mindenki szívét megmozgatják.
 
Mindenesetre, izgalmas nyarunk lesz! És persze a setlistváltoztatásokat is figyelhetjük - a pletykák olyan dalok esetleges szerepeltetéséről szólnak, mint a Strangelove, a Policy Of Truth, a Behind The Wheel, a My Favourite Stranger és Before We Drown - valamint, ahogy említettem, nem tudok elképzelni DM turnét Home nélkül sem.
Akkor ahogy ígértem, nézzünk néhány dalt a turnéról, ami eddig 2023-ban nem szerepelt az oldalon. Kezdésként itt az In Your Room, amit ismét Zephyr Mix-változatban adnak elő.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr2518103496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása