Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

Kozma Emese elkezdte lefordítani a newstatesman.com Dave-interjúját - itt az első rész!

2017. június 03. - Szigi.

Természetesen köszönet illeti Emesét a munkájáért! A cikk a Depeche Mode Hungary Facebook-csoportban lett megosztva. 

---

"Nem szószerinti, hanem kissé magyarított fordítás, mivel a forrásszöveg laza, sok helyen erősen szleng, ezért, úgy alakítottam, ahogy tudtam. Szóval, egyéni verzió.

Dave Gahan a Depeche Mode-ból: Miért nem értem meg a saját bandámat?
A frontember, aki háromszor halt meg (és mégis él…ccccc)
(Music&Teatre, Kate Mossman-a mázlista újságíró)

Amikor Neil Tennant, a Pet Shop Boys együttes tagja a Smash Hits magazin segédszerkesztője volt, a következő megfigyelést tette:
Aminthogy Dave Gahan erősen bizonyos dolgok ígéretét sugalmazó csípőmozgásokat produkál a színpadon, éppen úgy, már tulajdonképpen profi rúdtáncosnak is mondható (szó szerint: seggrázó ). Ha eddig bárki is azt hitte volna, hogy a Depeche Mode tagjai afféle kockák, akik csupán az elektronikus zene visszafogott, professzionális mesterei, az bizony nagyon meglepődne, hogy milyen sikítást és hangorkánt képesek kelteni ( a rajongók körében).
Ez nagymértékben, karizmatikus énekesüknek, Dave Gahan-nek köszönhető, akinek energikus előadásmódja az egyik legszexibb, ami mostanában látható a koncert színpadokon.
Tennant szavai talán nem sokat segítettek a zenekar megítélésében, amit az úgynevezett „komoly” zenei sajtó már eddig is szétcikkizett, és zenéjüket külvárosi, tiniknek való, nyúlós-ragacsos szinti popnak aposztrofálta Egy biztos, a fickó ráhibázott valamire; meglátott valamit, amit mások még nem, abban az emberben, akit a kritika „Egyszerű”Dave-nek hívott (* egyszerű, mint a százas szög értelemben, azt értve rajta, hogy nem volt éppen túlkvalifikált sem a zenében, sem általában az élet egyéb területein).
Szexuálisan (is) vonzó férfi volt. Ám, nem volt ez mindig így.

David a Knightsbridge Hotel ablak nélküli konferencia termében, az asztalra könyökölve ül, a csuklói kikandikálnak bőrdzsekije ujja alól. Körözget velük, és ez olyan benyomást kelt, mintha a keze két apró fa lenne, ami az erős szélben hajladozik. Több ezüst láncot visel, haja, akár egy jampecé ( * itten vagyon egy kis szómagyarázat..lol Jiddis szó (jampoc, többes jampec), azaz ‘bolond’, tkp. ‘nagy fasz’, a jam (‘tenger, nagy’) és poz (‘hímvessző’) összetétele, az előbbi héber, az utóbbi germán eredetű. ‘Divatmajom’ jelentése a magyarban alakult ki). Szemei körül szarkalábak, hosszú évek szer abúzusai miatt (alkohol, drogok, nikotin, meg még a jó ég tudja mi). Mosolya viszont ragyogó az explosive, robbanó értelemben, hirtelenül megjelenő és látványos  ).
Valahol a trikója alatt a hátán óriási angyalszárnyakat visel, amiket mintegy tíz óra alatt varrtak fel rá. Sok piercingje is van, nem látható, rejtett helyeken. Az egyik egy anatómiailag igen érzékeny részen, a gáton ( a medence izmos feneke, a herezacskó és a végbélnyílás között…sorry, de hátha valakinek szüksége volt egy kis vizuális leírásra, hol is van a kis huncut). Egyszer azt mondta, hogy annyi lyuk van már férfi büszkeségén, hogy pisilésnél minden lyukból csorog, mint egy kerti öntözőkanna.
David háromszor majdnem feldobta a pacskert. Az első, flirtje a halállal, 1993-ban volt, a színpadon állt meg a szíve. Ahogy az orvosok a hordágyon levitték a színpadról, a banda többi tagja, még befejezte a ráadás számokat a koncerten."

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr3612561417

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása