Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

A Depeche Mode kiadta, Stuart Price megmentette: 12 éves a "tizes évek" koncertklasszisa, az A Pain That I'm Used To!

2017. december 12. - Szigi.

Ben Hillier: "Mind közül viszont a legnagyobb kihívást talán a... nézzük csak, mi is lett a címe... 'A Pain That I'm Used To' jelentette. A versszakok helyre tétele nagyon nehéznek bizonyult. A refrén és zenei rész igazán jól működött, de a versszakok... Mindent kipróbáltunk. Legalább 6 vagy 7 különböző változatot készítettünk, mire megszületett a végleges változat. Persze itt nem merőben különböző változatokra kell gondolni." (...) Volt egy kifejezetten emlékezetes esemény... persze több is volt, de ez maradt meg bennem a legjobban. Fletch játszotta fel a basszust az 'A Pain That I'm Used To' dalhoz, és igazán jól játszott - figyelembe véve azt, hogy hosszú ideje nem játszott már. Igazi, elektromos basszus gitáron játszott.

Dave McCracken (programozó): "Az 'A Pain That I'm Used To' valóban elég nehéz volt. Briliáns a refrén, de valahogy a versszakok nem akartak működni. Jópár változatot készítettünk hozzá... Igen, talán igaza van, valóban nehézen hoztuk össze a végleges változatot." (a fordítás a HDMFC honlapjáról származik)

Martin: "Az analóg basszus helyrerakása az intróban volt az egyik legnehezebb dolog, amit csináltunk"

Andy: "Ez a dal Santa Barbarából indult, és jópár lépcsőfokon ment át. Meghatároztuk az alapokat - a "sziréna" intrót, a pulzáló basszust, és aztán Dave-et, hogy mikor énekelje a nyitósort - de a ritmus soha nem volt teljesen megfelelő. Ha ezzel a dallal nem küzdünk, ez (a Playing The Angel) lett volna a leggyorsabban elkészülő lemezünk a Speak And Spell óta." (az eredeti szöveg a Depeche Mode Live Wiki oldalról származik)

Ma 12 éve jelent meg az a dal kislemezen, ami aztán évtizedünkben váratlan diadalmenetbe kezdett: 2011-ben rákerült a Stuart Price-féle Jacques LuCont remixe a Remixes 2 81-11 válogatásra; majd némi meglepetésre ezt a verziót eljátszották a Delta Machine Touron is; majd - ennél is nagyobb meglepetésre - átmentették a Global Spirit Tour-ra is. Napjaink koncertklasszisa tehát ez a dal, ami amúgy is az egyik legemlékezetesebb dal a Ben Hillier-érából! Nézzük most meg az eredeti "Jacques LuCont" verziót, amin a koncertverzió alapul!

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr4713483555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása