Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

Stripped, 34!

2020. február 10. - Szigi.
Andy, 1986: "A Stripped alapötlete az, hogy egy napra el kell távolodni a technológiától és a civilizációtól, és visszatérni az alapokhoz, vidéken. Két ember "levetkőzik" egymás előtt, teljesen felfedi a legbelső érzéseit. A videóban ezt egy autó és egy TV széttverésén keresztül demonstráltuk - kicsit, asszem, szimbolikus."
 
Dave, 1986: "Ez nem a szexről szól. Ez arról szól, hogy nincs semmid, magadon kívül. A dal szereplői le is vetkőzhetnek, ha akarnak. Ez a dal egy kicsit kockázatos. Talán nem is ejt rabul elsőre. Talán néhány ember azt mondja, ha meghalja: "Ennyi az egész?" Másik viszont majd azt mondják: "Ragyogó!""
 
Martin, 1998: "Azt gondolom, hogy a Black Celebration albumtól jó úton haladunk, és a Stripped az egyik legjobb atmoszférájú dal, amit valaha is alkottunk."
 
Alan, 2006: "A Stripped volt az egyik első dal, amit a Black Celebration-höz rögzítettünk. És csak úgy kijött, talán az egyetlen szám az albumon, ami könnyen készült. És azt hiszen, Martin demója már egy Emulator szempler motorhanggal kezdődött. És erre azt mondtuk: "nos, ezt reprodukálni fogjuk a stúdióban", és ezzel mindenki egyetértett. Dave Porschéját rögzítettük, és ha jól odafigyelsz, hallhatod, ahogy gyújtást ad rá, ezzel kezdődik a dal.
 
Gareth Jones, 2006: "A Stripped tüzijáték-hangjai szintén híres helyről származik, mégpedig a Guy Fawkes Night-ról"
 
Daniel Miller, 2006: "Rakétákat csináltunk és azt gondoltuk, hogy ha elég alacsony szögben fordítjuk őket, felállíthatunk egy sor mikrofont és folyamatosan fel tudjuk venni a hangot, amint azon végighalad a robbanás. Ha egyenesen felfelé irányítottuk volna a mikrofonokat, csak egy hangot kapnánk, a többi elveszne, szóval maradtunk az eredeti elképzelésnél. Felállítottunk csomó üveget nagyon szűk szögben, és volt vagy 5 mikrofonunk, talán 15 méternyire egymástól".
 
Martin, 1986: "A Stripped ritmusa egy alapjáratú motorkerékpár hangja adja, amelyet az eredeti hangmagassághoz képest fél oktávval lejjebb vettünk fel a lemezre."
 
Martin, 1989: "Ez az egyik legjobb dalunk. A zenei fejlődésünk egy lenyomata. A Some Great Reward nagyon kemény album volt és ezután a Black Celebration-nel egy dallamosabb irányba indultunk el, és a Stripped jól mutatja ezt a változást. Ez egy dal, amely jó rezgéseket bocsát ki magából, és tökéletesen működik a színpadon. Mindannyian egyetértünk ebben."
 
Boldog 34. születésnapot, STRIPPED! :)
 

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr4715465954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása