Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

Összetűzés a közönséggel hazai pályán - 2001, Santa Barbara!

2021. augusztus 05. - Szigi.
20 éve Santa Barbarában járt a Depeche Mode. A "hazai pályán" adott fellépés aztán váratlan, bosszantó pillanatokat tartogatott Dave számára. De nézzük, mit írt BRAT az Exciter Tour Diary-ba:
 
"Koncert otthon - legalábbis Martin számára! A koncerthelyszín elrendezése meglehetősen furcsa volt. Ahogy bemész, egyből ott vannak az árusok standjai. Ettől jobbra egy hosszú kerítés van. Ami elképesztő volt, hogy szó szerint 8-10 méterre a kerítéstől, egy mentőautó mögött (az éppen ott volt, ügyeletben - senki sem sérült meg, vagy ilyesmi), a zenekar szabadon sétálgatott. Bárcsak tudták volna az emberek, hogy miközben pólót és sört vásároltak, a zenekar karnyújtásnyira volt tőlük! Persze azért néhányan észrevették...
 
A koncert meglehetősen korán kezdődött, a helyszínre kiszabott számos tilalom miatt (amelyek közül az egyik sajnos az alacsony hangerő volt). Furcsa volt látni DM-et a színpadra lépni, amikor még sütött a nap. Valószínűleg a turné eddigi legrosszabb pillanata jött el a "Dream On" alatt volt, amikor valami seggfej az első sorban úgy döntött, hogy leönti Davidet az italával - kétszer is! Emberek... ha látjátok, hogy egy zenekari tag lejön a színpad elé, és egy kicsit izzadtnak tűnik, az nem a felszólítás arra, hogy kéretlenül leöntsétek valami rejtélyes folyadékkal! A színpadon vannak ventilátorok, és körös-körül mindenhol vizes palackok. Elég, ha azt mondom, hogy a nem kívánt vizes malőr alaposan felbosszantotta Davidet (először leköpte a srácot a tömegben, majd visszatért, és majdnem felnyársalta a mikrofonállványával - hála Istennek, hogy nem tette). Miután a biztonságiak kivonszolták a lúzert az első sorból (miközben a közönség skandálta, hogy "rúgjátok ki", Dave pedig annyit mondott, hogy "köszi szépen, faszfej"), a koncert folytatódott. Néhány számmal később David visszatért a közönség ugyanarra a területére, és lepacsizott az emberekkel mintegy kárpótolva őket a korábbi malőrért.
 
Az előadás csúcspontja az volt, amikor Martin a "Sister of Night" korábbi előadása után visszajött, hogy elénekelje a "Home" című dalt, és azt mondta, hogy "this is home" (ezzel az új lakhelyére gondolt, nem feltétlenül a dal címére). A dalszöveg ezzel új értelmet nyert!
 
A koncert után David Los Angelesbe utazott, míg Martin, Andy és a turné fő stábjának nagy része egy afterpartyra ment. Mivel én nem vagyok oda a bulizós dolgokért, én és az esti "plusz egy fő" (Chad) egyszerűen hazavezettünk. A hétfőt azzal töltöttem, hogy feldolgozzam az összes képet, amit az elmúlt három napban készítettem. Ahogy ezt most írom (8:55, kedd reggel), meg kell jegyeznem, hogy elhaladtam a The Tonight Show előadására már kialakult sor mellett (a felvétel helyszíne egy utcára van az otthonomtól). Már most elég nagy a sor. Ennek a tömegnek kell ugyanolyan energikusnak kell lennie, mint amilyen legutóbb volt, amikor a zenekar az "It's No Good" című számot adta elő a Leno show-ban!"
 

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr9116650350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása