Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

Küzdelem az elemekkel, második rész - 2001, Lipcse

2021. szeptember 09. - Szigi.
20 éve nem volt bizony ilyen szép idő, mint most: a tegnap említett hamburgi megpróbáltatások extrém kihívásokká fokozódtak Lipcsében, ahol pedig a turné legnagyobb nézőserege előtt lépett színpadra a Depeche Mode. A hatalmas esőzés, a viharos erejű szél és a november végét idéző hideg viszont alaposan átírta a forgatókönyvet: eleve nagyon későn tudták a koncertet elkezdeni, mert addigra csillapodott valamelyest a felhőszakadás; emiatt három dal (I Feel Loved, Clean, Black Celebration) ki is maradt a setlistből (az I Feel Loved vissza sem került; noha azt füllentették, hogy azért nem, mert azt a terrortámadás sújtotta New York városában rögzítették - de a terrortámadás csak 2 nappal később történt...).
 
A Freelove után Dave azt mondta, hogy "ez volt a UB40 verziója" a dalnak. A Clean ugyan elindult, de Dave hamar leállította a dalt: "nem rossz, nem rossz... lődd le". Ezután pedig már a Never Let Me Down Again következett.
 
Martin 11 évvel később így emlékezett a balul sikerült lipcsei estére: ""Emlékszem, hogy egyszer játszottam - nem az utolsó turnén, azt hiszem, az utolsó előtti turnén -, amikor nagyon esett az eső, borzalmas volt. De annyira zuhogott, hogy nagyon sajnáltuk a rajongókat, mert délután kettőkor nyíltak az ajtók, és egész nap az elképzelhető legrosszabb eső zúdult rájuk. És még amikor a színpadon voltunk, a szél is a színpad felé fújt. Azt hiszem, ez volt az egész turné egyetlen olyan koncertje, ahol télikabátban álltam a színpadon."
 
Az előzenekar a Fad Gadget és a Technique voltak. A Technique pár évvel később átnevezte magát, Client-re. Sarah Blackwood, a formáció tagja 13 évvel később így emlékezett a fellépésre: : "Ez volt az egyik első koncertünk a Depeche Mode-dal, és gyakorlatilag megnyomorított az idegesség... és amikor kijöttem a színpadra, egy ember állt elöl egy "Sarah" transzparenssel; annyira meghatódtam. Az ilyen pillanatok teszik különlegessé a zenekarban való szereplést. Szóval köszönöm......, te voltál a karrierem csúcspontja!!!"
 
Nichelle Carlson az Exciter Tour Diary-ban is nyilvánvalóan az időjárásról beszélt:
 
"Hamburg után Lipcsében szintén szakadt az eső. Bár a koncert alatt már nem volt olyan rossz az idő, az emberek előtte nagyon sokáig vártak az esőben, és úgy tűnt, hogy még mindig lelkesek a koncert miatt. Ez a show még nagyobb volt - 70.000 ember, szemben az előző esti 60.000 emberrel. A srácoknak viszont ki kellett hagyniuk néhány dalt, mert nagyon fáztak, de remélhetőleg a közönség ettől még ugyanúgy élvezte a koncertet. Szörnyű, hogy az eddigi két legnagyobb koncertünket ilyen körülmények között kellett megtartanunk, de szerintem elég jól sikerültek, és a rajongók az időjárástól függetlenül is jól érezték volna magukat. Mint tudjuk, a DM rajongók nagyon elkötelezettek - ezért nagyszerűek!"
 

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr3816682726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása