Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

A 101 újrakiadásai és a Blasphemous Rumours

2024. március 13. - Szigi.
A 101 eddig két újrakiadást élt meg. 2003-ban a Mute Records újra kiadta a lemezt SACD formátumban. Ez lényegében három formátumban tartalmazta a 101-et - többcsatornás SACD, sztereó SACD és PCM sztereó (CD audio). A többcsatornás hang 5.1-ben került bemutatásra, és jobban visszaadta az élő élményt. Az SACD Észak-Amerikában nem jelent meg. Nyomdahibák miatt azonban a készlet első példányszámát beárnyékolta egy rosszul kódolt többcsatornás SACD réteg, amely az első lemezen hallgathatatlan volt. A sztereó SACD és CD hangrétegek nem voltak érintettek. A többcsatornás réteg bónuszként rejtett sávként a "Pimpf" teljes verzióját is tartalmazta.
 
2003-ban a filmet is újra kiadták, a korszak divatos formátumában, DVD-n. Az első lemezen a játékfilm volt megtlaálható, valamint egy Pennebaker, Hegedűs és a zenekar kommentárja. A második lemezen Dave Gahan, Martin Gore és Andy Fletcher új interji voltak hallhatóak, igaz, mindegyikük az akkoriban zajló szólóprojektjeikről nyilatkozott: Paper Monsters (Gahan), Counterfeit² (Gore) és Client (Fletcher). Mindhárom interjút külön-külön Pennebaker és Hegedus készítette. Daniel Millerrel, a zenekar menedzserével, Jonathan Kesslerrel és a "buszos gyerekek" közül hárommal készült interjúk is helyet kaptak. A különleges bónuszok között szerepelnek a Rose Bowl-koncertről készült videofelvételek, köztük korábban nem publikált felvételek is.
 
Alan Wilder nem kívánt részt venni az újrakiadás munkálataiban és interjúiban.
 
2021-ben Blu-Rayen jelent meg egy újrakiadás, az eredeti film 4k-s szkennelésén alapuló, feljavított képminőséggel, korábban kiadatlan felvételekkel együtt. Egy limitált kiadású box set is megjelent, amely egy könyvet, posztert és egyéb különleges tartalmakat tartalmaz.
 
Jöjjön a Blasphemous Rumours felvétele:

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr4118350425

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása