Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

20 éve indult Martin szólóturnéja!

2023. április 22. - Szigi.

Ma 20 éve indult Martin első, és mindmáig egyetlen szólóturnéja, amely az 'A Night With Martin L. Gore' nevet viselte. Az énekes-zeneszerzőnek ez a nyolcállomásos turnéja a (egyébként csak április 28.-án megjelenő) második szólólemezének, a Counterfeit2-nek a népszerűsítését szolgálta. A turné Stockholmban indult, ennek az évfordulóját ünnepeljük most. Martin mellett Peter Gordeno és Andrew Phillpott állt még színpadra. A DM Live Wikin persze tölthető és hallgatható a koncert.

A turné során eljátszott a Counterfeit 2 11 dalából hetet; az 1989-es Counterfeit EP-ről csak egyet (a DM koncertekről ismert, épp a napokban, az 1988-as Japán turné kapcsán emlegetett Never Turn Your Back On Mother Earth maradt a dalcsokor tagja), játszotta az 1995-ös Leonard Cohen feldolgozást, a Coming Back To You-t, de a koncert igazi meglepetését a Depeche Mode dalok jelentették. Volt persze az elmaradhatatlan Walking In My Shoes, az In Your Room, és az Enjoy The Silence (valamint néhányszor Condemnation) valamint az ekkortájt kisebb meglepetéssel ható A Question Of Lust: ezek mellé viszont igazi rajongókedvenceket választott az a koncertdalok közé Martin. Itt kezdődött a Shake The Disease legújabbkori diadalmenete: a koncerteket záró 1985-ös klasszikus aztán a Depeche Mode koncertek gyakori szereplője lett (főleg a Touring The Angel és a Delta Machine Tour alkalmával). Az Only When I Lose Myself is kellemes meglepetés volt (ez később volt a Delta Machine Touron is néhány alkalommal), ám az igazi meglepetést azok a dalok jelentették, amik még Depeche Mode koncerten is egyáltalán nem, vagy alig néhányszor szerepeltek. A Sweetest Perfection, a The Love Thieves vagy a Surrender mindegyik estén szerepeltetése igazi csemegét jelentett a rajongók számára!

Összességében egy izgalmas, emlékezetes időszak volt ez, amelyet többek között Martin csak erre az időszakra jellemző hosszú, kiegyesített haja tett emblematikussá. Az énekes ekkortájt kifejezetten jó kapcsolatot alakított ki a The Hungarian Depeche Mode Fan Club vezetőségének néhány tagjával, minden bizonnyal nekik köszönhető az, hogy Martin 2003-ban személyesen mondott köszönetet a magyarországi rajongóinak. Íme a rövid videó:

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr2618108104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása