Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

Alan Wilder véleménye a Barrel Of A Gun-ról+az Underworld Soft Mix

2022. február 03. - Szigi.
És mit szólt Alan Wilder a Barrel Of A Gun-hoz? Nem meglepő módon az 1987 és 1994 között a DM-be egyre több "groove-ot" hip-hop és egyéb effekteket csempésző zenész hiányolta a "csak saját forrásból" személethez visszatérő Barrel Of A Gun "groove-jait", "gördülékenységét".
 
""Igazából eléggé bejön... bár számomra az Ultra utáni időszakből nehéz véleményt alkotni a dalokról. Nem is tudom, egyszerűen kínosnak találom... de a Home-ot és a Barrel Of A Gun-t eléggé kedvelem. Van valami éles, durva benne, aminek a kiküszöbölésén sokat dolgoztunk az előző albumon... de most megint itt van. Dave-nek meg ugye voltak problémái, és azt hiszem, a hangja régebben markánsabb volt.Talán azóta egy kicsit túl tiszta, steril hangzásúvá váltak, de itt még megvolt a "kosz". Ez egy átmeneti időszak volt számukra a Songs Of Faith And Devotion után, szóval egész jó dal. Amikor először hallottam, azt éreztem, hogy túl rideg, túl sok a dobgép... és továbbra is ezt érzem az újabb dalaiknál, hogy egyszerűen túl rideg, főleg a ritmus. Nincs groove, nincs semmi emberi a ritmusban, ami egyfajta melegséget adni. Túl sok az elektronika, szerintem. Persze, én szeretem az elektronikát, de szeretem az emberi dolgokat is, kedvelem a természetes előadásokat, és főleg ezek keverékét. Szóval kicsit merev hangzású dal, de nem rossz."
 
A következő mix a BARREL OF A GUN (UNDERWORLD SOFT MIX). Ez a CD1-en volt sokunk kedvenc pihentetője a Barrel Of A Gun és a Painkiller vadulásai után, de felkerült a 12'' vinylre is. Ez a mix zörejekkel indul, majd először halk, majd egyre erősödő, jellegzetesen Underworld-ös szintiszőnyegek következnek. Megjön az Underworld Hard Mix-ből a női hang, akiről nem lehet megállapítani, hogy mit mond a háttérben (I'm Martin Gore? valami Dave Gahan? Underworld? vagy valami I'm not (....)?). Jön Dave viszhangosított éneke, és finom ütősök, de általában sem ez, sem pedig az erősödő szintihangok nem bontják meg az áhítatos ambient hangulatot. Közkedvelt mix; én egyébként kevésbé találom meg benne az izgalmakat, mint a One Inch Punch mixeiben, vagy akár az Underworld Hard Mixben.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr6217121596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása