Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

Behind The Wheel, 1987-88

2022. december 29. - Szigi.

Természetesen a Behind The Wheel koncertverzióinak bemutatását nem lehet nem a Music For The Masses Tour-ról legjobban ismert változattal, a "101-es verzióval" kezdeni. A Pimpf intro után minden egyes Music For The Masses Tour fellépés ezzel a dallal kezdődött. Szerencsére semmi keréktárcsa-hang nincs, csak a két dobhang az elején, majd jön a valamivel hosszabb instrumentális felvezetés; négy taktussal később érkezik a hipnotikus szintetizátordallam. A 101 verzióban - ahogy szerencsére minden egyes Behind The Wheel koncertváltozatban - az albumverziót játsszák, így ez a dal veszített talán a legkevesebbet a frissességéből az évek során. A dal végén jó hosszú az instrumentális levezetés, a közönség hallhatóan megőrül - minden idők egyik legjobb koncertkezdése! :)

Ez nem a teljes 101-es változat (ez annál valamivel rövidebb), de nem tudtam ellenállni, hogy ezt tegyem be. A táncoló tömeg, az elején összemosolygó Dave és Martin, az ajándékokat és melltartót a színpadra dobáló közönség, Andy tapsa és tánca mind-mind örökké emlékezetes számunkra, Depeche Mode-rajongóknak! "Good evening Pasadena!!!"

Pedig Dave a 101 megjelenésekor elmondta, hogy nem volt ez egy problémamentes előadás: "Azon az estén, amikor Pasadenában játszottunk, még a szokásosnál is idegesebb voltam, részben a 70.000 fős tömeg miatt, de leginkább azért, mert koncertvideót forgattunk, folyamatosan vettek, és kíváncsi voltam, vajon minden rendben lesz-e? A színpadon baj volt, nem hallottam magam énekelni. Aztán elkezdett szemerkélni az eső... szerencsére nem tartott sokáig, és nem veszélyeztette a felszerelésünket".

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr9317973428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása