Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

Audio kommentárok a Video Singles Collection-ről: Strangelove!

2016. december 22. - Szigi.

A HDMFC honlapjáról származnak a fordítások, köszönet nekik!

Dave: Ez az a szám, amiben kibaszott idiótán táncolok. A klipet Párizsban forgattuk, azt hiszem, legalábbis a környezet alapján. Ott az Eiffel torony, jól emlékeztem! A második klipünk Anton Corbijn-nal. Az egész videót egyedül forgatta Anton, mindössze egy Super 8-assal a kezében. A szemcsés filmen látom. Az egész klip nagyon jellemző Antonra, a jelenetek gyakorlatilag akár a fényképek. Erre jött rá némi szerepjáték a részünkről. De használtunk zöld hátteret is, vagyis a korai megfelelőjét, ami nem azonos a mai CGI-s háttérrel. Rajzok és képek 'mentek' mögöttünk, amit már nem emlékszem, hogy ki készített. A második lány Anton barátnője volt, míg az első talán az öltöztető asszisztens. Kedves emlékek törtek rám. Fiatalok voltunk. Valahogy ekkortájt még szabadok voltunk, korlátok nélkül mozoghattunk, mondhatni a világsiker hajnalán. Ekkor kezdtünk el együtt dolgozni Antonnal, amely folyamat a mai napig tart. A 'Strangelove' igazából a második klip, amit együtt forgatunk, az első, az 'A Question Of Time' volt, amivel elnyerte a bizalmunkat. Az ötlet ezúttal sem volt túlbonyolítva. A gyakorlatban a klip mindig Anton és képi ötleteinek a vizuális megjelenítése. Mozgó fotógráfia. Igazi Anton Corbijn stílusjegy. És már itt, a kezdet kezdetén próbált belőlem színészt faragni, ami nem volt könnyű. A forgatásról csupa kellemes emlékem van. Biztosan állíthatom, hogy előző éjjel végig ittunk, és nem voltunk józanok a fogatáson sem. De valahogy ha munka volt, mindig összeszedtük magunkat, és profikként álltunk a kamera elé. Anton amúgy nem igazán party figura, így nem hiszem, hogy velünk tartott volna. Néha, nagyon néha tudtuk csak bűnbe vinni. De akkor megpróbáltunk mindent, hogy másnap ne kelljen dolgozni. Folyamatosan megpróbáltuk szabotálni a munkát, haha. Örömteli és izgalmas időszak volt, telis tele vidámsággal. Itt, a végén vannak az extra jelenetek, haha. Az öreg néni például szimplán belesétált a forgatásba, nem terveztünk vele. Jó kis csapat, gang voltunk mi!

Andy: Ezt a klipet Párizsban forgattuk, nagyon jól sikerült, gyönyörűen van fényképezve. Abban az időszakban volt terítéken a megafon imázs. A hangszóró több korszakbeli videóban is megjelenik, mint például a 'Never Let Me Down Again', vagy egészen meglepő módon a korai 'See You'-ban. A klipben ismét Dave kapta a főszerepet, legalábbis a film elején. Rengeteg apró ötlet került megvalósításra a videóban. A jelenetek, akár a megelevenedett fényképek. Az első lányra csak halványan emlékszem, de a második Anton Corbijn barátnője volt, Nassim. Minden egyes jelenet szimplán gyönyörű. A fényképek közé van bevágva, amint Dave táncol. A Depeche Mode már karrierje elején sok figyelmet fordított arra, hogy nemzetközi legyen. Rengeteg dolgot forgattunk Amerikában és Európa legkülönbözőbb országaiban. Íme, itt van Nassim, aki egyébként remek szakács is. A 'Strangelove - Never Let Me Down Again és Behind The Wheel' trilógia nagyon erősen európaira sikeredett. Akkortájt konkrét elképzelésünk volt, hogy európai zenekarrá pozícionáljuk az együttest. Ez persze mind az előtt volt, hogy Dave és Martin az amerikai kontinensre költöztek. Angol együttesből szerettünk volna európaivá válni. Már a lemezfelvételeket is különböző helyeken készítettünk, úgymint London, Berlin, Párizs, Milánó vagy Madrid. Ez az egyik titka annak, hogy remek helyeken forgattunk, hisz a videók jelentős része a lemezfelvételek ideje alatt készült - vagy éppen a turné közepén. Nagyon jól éreztük magunkat akkoriban, és azt hiszem, ez át is jön a klipből. Nézd, ahogy Dave hülyéskedik. Antonnal mindig élvezetes együtt dolgozni.

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr4712067081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása