Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

Dave Gahan még 55 évesen is leolvasztja a Depeche Mode-fanok alsóneműjét - a 24.hu cikke

2017. május 10. - Szigi.

Ma 55 éve, egy jó eséllyel szürke – Angliában már csak így van ez – napon az essexi Eppingben megszületett David Calcott, aki később, nevelőapja nevét felvéve lett Gahan, a Depeche Mode rajongói már így ismerték meg a banda 1980-as megalakulásakor. Dave, mint generációja tagjai, némiképp elveszve keresték az útjukat az álmos Basildonban, ám divatszak ide vagy oda, végül a zene jelölte ki az élete csapásirányát.

A Depeche Mode a 80-as években, már Alan Wilderrel. Fotó: Pinterest

A Depeche Mode a 80-as évek gigasikerű bandája lett, Gahan, ahogy a popszakmából oly sokan, rondán rácsúszott a kemény drogokra, többször került életveszélyes helyzetbe, mígnem 1995-ben egy túladagolásba gyakorlatilag belehalt – kettő percre.

A Devotional Tour volt a mélypont: Dave alig negyven kiló volt, és keményen heroinozott. Fotó: Pinterest

Sikerült visszahozni, és hosszas rehab után lejött a szerről, ma már jó ideje sportos, példás családapaként él, amikor épp nem turnézik a Depeche Mode-dal.

Az Ultra című stúdióalbum idejére gyakorlatilag újjászületett. Fotó: Pinterest

Amit nem visz túlzásba: a zenekar általában négyévente jelentkezik új albummal, amit aztán szép hosszú turné kísér, de azért aztán jó két vére gyakorlatilag eltűnnek a reflektorfényből.

A hátán lévő tetoválást sok fan lemásolta, csakúgy, mint a többi tetkóját. Fotó: Pinterest

Idén pont jó évünk van: márciusban kijött az új lemez, a Spirit, így aztán már javában folyik a turné, hozzánk két hét múlva, május 22-én érkezik. Az első fotók és videók alapján sem a zenekar, sem Dave nem nagyon akar megöregedni, még mindig ugyanaz a hatása a közönségre, mint anno a híres Music for the Masses turné fehér farmergatyás időszakában.

Fotó: Pinterest

A heroinos évek elmúltak, a jóga megtette hatását, Dave Gahan még most is tökéletes popikonként áll a Depeche Mode élén.

Frontman of British synthpop band Depeche Mode Dave Gahan sings at a concert of the band's 'The Delta Machine Tour' at O2 World in Berlin, Germany, 25 November 2013. Their next concert will take place at the same venue on 27 November 2013. Photo: RAINER JENSEN/dpa
Egy 2013-as felvétel. Nem öregszik. Fotó: Rainer Jensen / dpa
Lead singer of Depeche Mode David Gahan performs on stage during a concert at Friends Arena in Stockholm, on May 5, 2017 as part of their European tour. / AFP PHOTO / TT NEWS AGENCY / Marcus ERICSSON / Sweden OUT
Dave Gahan pár nappal ezelőtt, május 5-én, Stockholmban. Fotó: AFP

A cikk eredetije itt olvasható.

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr8712494881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása