Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

Ma 24 éve jelent meg a Condemnation kislemez!

2017. szeptember 13. - Szigi.

(riporter): A Condemnation egy igen remekbeszabott dal. Atmoszférikus, érzelmes,...de el kell mondanom, amikor először hallottam, úgy tűnt mintha rossz sebességgel játszaná le a szerkezetem...., biztosan nagyon nagy élményt nyújtott az elkészítése.

Martin: Igen, mindenképpen. Habár ez nem az a szám, amelyben külső zenészeket, illetve gospel kórust alkalmaztunk, mégis olyan templomi hatása lett. A szám a lehető legegyszerűbben készült, a dalszöveg erősen gospel hatású és felénekelve is ilyen lett. Nem használtunk szekvenszereket és nem lettek sampelre téve a hangok sem. Egyszerűen ilyen érdekes hatása lett. Dave úgy is gondolja, hogy ez a vokál élete legjobb teljesítménye volt. Igen érdekes volt rögzíteni a számot.

Alan: Megpróbáltuk a lehető legjobb környezetet megtalálni a felvételek és a magunk számára. Az a bizonyos vokál egy madridi villa-studió pincéjében lett rögzítve. Maga a helyiség is nagyon visszhangos volt, és Dave élvezte, ahogy a hangja ide-oda áramlik a falak között. Ez örömet okozott neki, így még nagyobb odaadással énekelt.

Dave: Az a dal...hát igen. Mindenképpen a legjobb teljesítményem ezidáig. De maga a dal, a szöveg, a melódia is az, amely a legjobb amit valaha kaptam, hogy előadjam. Ez az a dal amelyről azt kívánom, bárcsak én magam írhattam volna. A felvétel még Madridban készült,...úgy érzem mindennek van jelentősége a számban. Minden hangnak, sornak, ütemnek van értékes helye. A felvétel után kijöttem a kontrollszobába és láttam Flood és a többiek arcát. Mindenki hallgatott és érezni lehetett, hogy valami nagyszerű dolog történt. És ez az a szám is, amelyet szeretném, hogy először halljanak tőlünk az emberek, mert azt hiszem, valami nagyon speciális dolgot vittünk véghez. (...) A Condemnation volt az egyik szám, amelyet még a felvételek kezdetén rögzítettünk egy madridi villa-stúdióban. A felvételkor éreztem rá a számra, és ha őszinte akarok lenni elmondom, hogy akkor döntöttem úgy, hogy nem hagyom ott a többieket. Elég nehéz felvételi kezdet volt...úgy akartunk új lemezt csinálni, hogy nem bírtuk elviselni egymást egy szobán belül.

Martin: Mint dalszerző nem lenne szép tőlem azt mondani, hogy ez egy tökéletes szám... Megtette már ezt helyettem valaki más. Tényleg nagyon kedvelem a számot, habár az az érzésem, a legtöbbet nem hoztuk ki belőle. Az eredeti, vagyis az album változat amolyan gospel hatású... Az Alan féle kislemezes verzión viszont már ténylegesen ott van a gospeles háttér ének... be kell valljam, a kislemez jobb lett. Habár, még mindig azt mondom, a legtöbbet nem hoztuk ki a számból!

(riporter): Van az (Ultra) albumon egy másik "Condemnation", egy dal, amelynek nagy fontosságot tulajdonítasz?

Dave: Nem, sohasem lesz másik "Condemnation".

(a fordítások a HDMFC honlapjáról származnak)

Boldog 24. születésnapot, CONDEMNATION! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr5212826366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása