Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

Martin Gore zenei indulása

2020. március 05. - Szigi.

Mik voltak Martin első zenei inspirációi? "10 éves lehettem, amikor megtaláltam anyám régi rock and roll lemezeit a szekrényben. Olyanokat, mint Elvis, Chuck Berry, Del Shannon... folyamatosan, újra és újra meghallgattam ezeket a lemezeket, és rájöttem, hogy nagyjából ez az egyetlen dolog, ami érdekel, úgyhogy valahogy így kezdődött".

13 évesen már a glam rock bűvölte el (Gary Glitter, Sparks), és kapott egy gitárt az édesanyjától. A See You és az A Photograph Of You alapjai ekkortájt készültek el.

Egy iskolába járt Perry Bamonte-tal, aki később 1990 és 2005 között a The Cure tagja is volt, és oda járt egy Anne Swindell nevű lány is. Anne először egy harmadik iskolatársukkal járt, bizonyos Andy Fletcherrel, de aztán a szakítás után Martinnál talált vigasztalást.

Martin és Andy aztán barátok maradtak, sőt, az iskola elvégzése után együtt helyezkedtek el Londonban, a versenyszférában. Martin a West Banknál, Andy pedig a Sun életbiztosítóban talált állást.

És ekkortájt csatlakozott először Martin egy együtteshez. Egy bandához, amelynek a neve az volt, hogy NORMAN AND THE THE WORMS.

martin_3.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr5015502532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása