Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

A World In My Eyes visszhangja Angliában - az Almost Predictable Almost blog mai adagja

2020. március 27. - Szigi.
Az Almost Predictable Almost blog mai bejegyzése a World In My Eyes kislemez brit zenei szaksajtó általi fogadtatásáról számol be.
 
"Ahogy tegnap említettem, egy album negyedik kislemeze nem tart számot nagy érdeklődésre. És bizony a World In My Eyes-ről sem sok helyen emlékeztek meg a brit zenei sajtóban. Ami szégyen, tekintettel a három dal kiváló minőségére.
 
Az NME kritikája kiszámítható volt, persze nehéz volt elsőre megérteni. Úgy tűnik, hogy dicsér, de persze mindenképpen meg kell említenie a Just Can't Get Enough-ot. A használt szlengek nagy része már kissé lejárt, sőt, már 1990-ben az volt.
 
A Smash Hits kritikája pozitív. A kritikaíró MC Tunes volt, akire már alig pár ember emlékszik. Manchesteri fickó volt, és azt mondta, hogy a World In My Eyes egy "baromi jó dance dal", majd megemlíti, hogy Shaun Ryderhez (híres énekes dalszerző Angliában) Dave hangja olyan, mint Pavarottié, amivel nem nehéz vitatkozni. Jó kis kritika.
 
A World In My Eyes nem kapott túl sok további kritikát, de amikor az album kijött hat hónappal korábban, pozitívan fogadták. A Record Mirror azt mondta, hogy "egy tökéletes indítás, ami jó összekötő a popzene és valami kicsit baljósabb között". A Melody Maker megemlítette, hogy a dal egy "Andy Fletcher-féle kétujjas szintimotívumot" tartalmaz, ám egyértelműen "magán visel egy azonnal felismerhető DM-bélyeget". A Sound szerint a dal "optimizmust jelez". A Q magazin "viszonylag egyszerű szerelmi dalnak" nevezte a World In My Eyes-t, ami kissé bumfordi véleménynek számít.
 
Ahogy az idő telt, a Violator és a World In My Eyes is egyre pozitívabb fényben tűnt fel. Ned Ragget, zenei újságíró, és hosszú ideje DM rajongó, az AllMusic blogban írt a Violatorröl. Ezt írta a Violatorről: "Az album azzal kezdődik, hogy Gahan egy kanos utazási ügynököt alakít, és meghív egy szeretőt, aki követi őt egy olyan helyre, ahol csak a gyönyör létezik, semmi más. Ebben segíti őt két vonzó szintetizátordallam (az egyik szomorú és ipari, a másik sietős és éles), valamint a dal alapritmusa és Dave meggyőző éneke. Az ilyesfajta hedonizmus gyakorlatilag eladja magát.
 
A Classic Pop így emlékezik vissza a dalra: "A Depeche Mode egyik legszexisebb dalaként leírt "World In My Eyes" remekül összefoglalja a zenekar hangulatát a Violator felvételei alatt - mindannyian tökéletes egységben vettek részt a munkában. A dal egy Gore demóból származik, mint a legtöbb Mode dal, de a stúdióban bekövetkezett drámai változás mellett mindegyik együttestag szerepel a vokálban - ritka együttállás, de talán ez mutatja a legjobban az egységet és a barátságot, ami ebben az időszakban jellemezte a Depeche Mode táborát."
 
Mára ennyit. A World In My Eyes recenziói tehát pozitívak voltak a maga idejében, de a dal nimbusza - ahogy a Violatoré is - évről évre növekedett. Persze mi mindigis tudtuk, hogy mennyire jó ez a dal, nem igaz?"
 

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr5215564438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása