Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

Giants Stadion-koncert, második rész, és egy Halo-videó

2020. június 16. - Szigi.

Folytatjuk Sean Salo beszámolóját a ma 30 évvel ezelőtti Depeche Mode-koncertről, ami a new yorki Giants Stadionban zajlott.

"Mivel már láttam a Depeche Mode-ot a Black Celebration és a Music For The Masses Tour-on, nem voltam felkészülve arra a látványra, hogy stadionkörülmények között láthatom őket. Az 50 méter magas színpadi felszerelés két hatalmas rózsán lógott, a színpad bal és jobb oldalán. A nap még fent volt az égen, amikor a Kaleid nyitó, house-szerű pulzálása elkezdődött, amik azonnal őrületbe sodorták a tömeget. Tökéletes nyitódal volt a World In My Eyes erőteljes basszusa. Ez a dal, és az utána következő 5 (Halo, Shake The Disease, Master And Servant és Never Let Me Down Again) már önmagukban is egy tökéletes Depeche Mode mixtape-et alkotnak. A Waiting For The Night Dave-Martin duettje adta az első esélyt, hogy levegőt vegyünk. Az akusztikus blokk következett az I Want You Now és a World Full Of Nothing prezentálásával (az I Want You Now-t folyamatosan játszották a 92.7 WDRE-FM-en, így több tízezren énekelték Martinnal a dalt). A Clean zárta az akusztikus blokkot, és egyben ez volt az utolsó esély az üldögélőknek, hogy a helyükön maradjanak. A setlist természetesen jól ismert, még úgy is, hogy erről a turnéról nem volt hivatalos kiadvány, de egyértelmű számomra, hogy innentől a dallista minden egyes darabja brutálisan erős volt. (Meg kell jegyeznem, hogy ez volt az egyetlen turné, ahol a Policy Of Truth-nak örültem).

Ahogy a barátaim és én mentünk vissza az autónkhoz, még mindig agyonizzadva a záró Behind The Wheel-Route 66 kettőstől, még mindig szinte el se hittük, amit láttunk. Szerencsére volt lehetőségem később megnézni a néhány éjszakával később a Nitzer Ebb teljes szettjét, az egyetlen színházi fellépésükkel az észak-amerikai turnén, a Radio City Music Hall-ban.

Ironikus módon, a Violator és a World Violation Tour egyszerre jelentette a szintipop-korszak csúcspontját és a lezárulását is Amerikában. Alig egy évvel a Giants Stadion koncert után a grunge rock elkezdte kikezdeni a Violator tökéletességét, és elkezdte azt kiszorítani a rádiókból, pont azokból a rádiókból, amelyekbe a Depeche olyan nehezen, szívós munkával került be. (És ugyebár mind tudjuk, hogy a grunge-korszak mennyire hatott Dave-re, a Songs Of Faith And Devotion munkálatainak elején). Mindenesetre a Giants Stadion-koncert mindigis életem és rajongásom egyik csúcspontjaként marad meg számomra."

Nézzük meg most erről a koncertről a Halo-t!

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr8315813530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása