Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

Megváltoztathatod a világot - a Black Celebration megjelenésének napja

2021. március 17. - Szigi.

Boldog születésnapot, Black Celebration! 35 éves és semmit sem veszített a frissességéből. Az a helyzet, hogy bármennyire is furcsa, de 1986 március 17.-én nem a Black Celebration megjelenése volt az egyetlen dolog, ami a világban történt. Martin ezt egyértelműen jelezte is a New Dress című dalban, azzal, hogy tágabb értelemben vett politikai kérdéseket vett bele a dalszövegbe - de azt nem tudom megerősíteni, hogy Diana hercegnő valóban új ruhát viselt-e. Nézzük inkább a zenét:

UK No.1. kislemez ebben az időszakban: Diana Ross - Chain Reaction.
UK No.1 lemez: Dire Straits - Brothers In Arms
USA No.1. kislemez: Starship - Sara
USA No.1. album: Whitney Houston - Whitney Houston

Ebből is látszik, hogy a világnak nagy szüksége volt a Black Celebration-re, habár ezen a napon nem ez volt az egyetlen érdekes kiadvány. Például a U.K. Compilation Hits 4 elnevezésű válogatás is ezen a napon jelent meg, ami mindjárt az A-Ha: The Sun Always Shines On TV című dalával kezdődött, ami szerintem rendben van.

Az aznapi egyéb világesemények nem annyira izgalmasak, mint amennyire egy ilyen jeles napon elvárható. Például a belga hírcsatornáknak valószínűlek ki kellett dobniuk a gondosan elkészített Black Celebration-műsorukat, mivel arról kellett hírt adniuk, hogy a Haemers-bűnbanda kirabolt egy Belgiumon keresztül aranyat szállító járművet. Az arany értéke 24 millió belga frank volt, ami egyértelműen mutatja, hogy a bandának nagy szüksége volt készpénzre , hogy megvehessék a Stripped 12'' fehér vinylt, sőt, már egy külön pénzverdét is létesítettek egy bontatlan A Question Of Lust kazettás kislemez és francia CD beszerzése céljából.

Ezen a napon született Edin Dzeko focista, Paul Weller bohóc és Miles Kane az Arctic Monkeysből. Fogalmam sincs, hogy bármelyikük rajong-e a Black Celebration-ért, de valamiért el tudom képzelni, hogy Dzeko DM rajongó, bár sejtelmem sincs, miért. Természetesen ez volt az írországi St. Patrick's Day is (nemcsak Írországban, hanem Amerika azon részén is, amelyik azt tetteti magáról, hogy zöld). Ha így jobban tetszik, "zöld ünnep!"

A Time magazin a munkahelyi droghasználatra figyelmeztetett, és elmagyarázta, hogy a vállalatok mennyire aggódnak a drogok miatt és hogy hogy próbálják kiűzni a munkahelyről ezeket. Biztos vagyok benne, hogy valaki elsütötte a munkahelyen azt, hogy "drugs are everywhere - there are drugs in the workplace - for a start"...

Sőt, még Garfield sem a Depeche Mode-ra gondolt.

De miért is tenné? Végül is talán csak a magunkfajta emberek számára volt fontos ez a dátum, 1986 március 17.-e, amikor megjelent a Black Celebration. Az album New Dress című dalában Martin arról ír, hogy tisztában van a világszerte zajló politikai és gazdasági eseményekkel, és mindezeket alaposan megfontolja, hogy felelős, megalapozott döntést hozzon. Ehhez a döntéshozatalhoz szörnyűségeket, például repülőgép-szerencsétlenségeket és éhinségeket állít szembe a bulvárimédia híresség-mániájával, hogy kiemelje, hogy ki áll a jó és ki a rossz oldalon. És ekkor megláttam az utolsó hírt az oldalon.

1986 március 17.-én Andrew herceg és Sarah Ferguson eljegyezték egymást. Lehet, hogy aznap még nem, de a hivatalos bejelentéskor lefogadom, hogy Diana hercegnő új ruhát viselt."

A cikk eredetije itt található, képekkel és Garfield-dal:
http://almostpredictablealmost1.blogspot.com/2016/03/black-celebration-release-day-you-can.html

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr3916468270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása