Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

Egy levert instrumentális - Agent Orange

2022. április 27. - Szigi.
A Strangelove UK limitált 12''-esen (és persze a maxi CD-n) szerepel még egy dal (amit így felületesen a Strangelove "másik B-oldalasának" szoktunk mondani), melynek címe AGENT ORANGE. Ez egy szépséges, levert instrumentális alkotás, amely a címét amely a vietnami háborúban használt gyomirtó szerről kapta. Óriási teret ölelő effekttel indul, majd jön egy zongora alapú alkotás, érdekes effektekkel. Egy idő után egy finoman lépegető alapritmus is elindul, ám a levert hangulatot és a hatalmas "teret" semmi sem zavarja. Nagy meglepetésemre ez a dal a legnagyobb angol nyelvű Depeche Mode fórumon, a Home-on elnyerte egyszer a "legnépszerűbb instrumentális DM felvétel" címet, az én szubjektív listámon az instrumentálisok közül az utolsó harmadban szerepe ez a dal.
 
A dal végén Morse-kódot hallhatunk. Sokáig tartotta magát a hír, hogy azt jelenti, hogy "Ha valaki hallja ezt, kérem, segítsen", de valójában csak halandzsa (LAXI ".-.. .- - -..- ..", többször megismételve).
 
Alan a kedvenc DM instrumentálisai közé sorolta a Pimpf-et és az Agent Orange-et, mert "van atmoszférájuk". Dave Bascombe pedig azt nyilatkozta 2019-ben: "Nos, [az 'Agent Orange'] című dalban különösen sok volt a "tér", az "üresség... pont ezen gondolkodtam a minap. Végigmentem néhány számon, ez az egyik olyan jó szám, [amiről azt gondolnád], hogy fel kellene kerülnie az albumra, de ez csupán egy B-oldal. Ettől lesznek nagyszerűek a B-oldalasok, hogy ilyen üresek és eseménytelenek is tudnak lenni".
 

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr1517817761

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása