Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

Eső, dagály, áramszünet és hajszárító: 1993 Zeebrugge!

2023. július 24. - Szigi.
30 éve ez volt az utolsó fellépés a budapesti koncert előtt! A Devotional Tour egy váratlan fordulattal Németországból Belgiumba fordult, mielőtt Magyarországra jött volna. A Belga Beach Festival fellépés a Zeebrugge-ben nem sikerült jól: hatalmas eső jött a fellépésre, ráadásul a DM Live Wiki beszámolója alapján a tengerparton zajló fellépés felénél megfordult a dagály is, és sokan a koncert vége felé már térdig álltak az óceán vizében. Dave meg is jegyezte, hogy "amúgy kinek az ötlete volt, hogy a kibaszott tengerparton játsszunk?" Az énekes hangja nem javult meg az előző koncert óta, ismét gyengén és hamisan énekelt, és talán ezért is, de két számmal ismét rövidebb volt a fellépés. Csoda, hogy ezek után megjavult minden a 3 nappal későbbi budapesti koncertre...
 
A Devotional Tour Diaryt nagyon flegmán és szűkszavúan kezdő Daryl Bamonte ekkor kezdte megtalálni az írói vénáját; erről a fellépésről kifejezetten hosszasan írt. Nézzük:
 
"Július 23., OSTEND: Martin Gore születésnapja van ma, és képzeljétek, mi történt? Az OSTEND-ben szabadnapot kaptunk. Egy szabadnap OSTEND-ben... Egyszer írtam egy forgatókönyvet egy szappanoperához, amely egy ostendi kocsmában játszódik. A címe "OSTENDERS" volt. Működhetett volna, de Anita Dobson nevetségesen hangzott flamand akcentussal. Egy szabadnap Oostendében ugyanolyan rosszul hangzott volna, mint amilyennek hangzik, de a tengerparton volt a szállodánk, és az Északi-tengerre nézve szinte érezni lehetett a hal és sültkrumpli illatát. Három hónapja vagyunk távol a jó öreg Angliátóltól; és most mégis olyan közel vagyunk az otthonunkhoz. Holnap koncertünk lesz ZEEBRUGGE-ban, majd egy 2000 mérföldes utazás következik egész Európán át egy budapesti koncertre. Olyan közel és mégis olyan messze...
 
Július 24., ZEEBRUGGE: Ma a hatalmas Belga Beach fesztivál fő fellépője voltunk. A fesztivál valójában a tengerparton van, de Belga nem a ZEEBRUGGE tengerparti külvárosa, hanem egy márka, ami egy borzalmas cigarettát jelent. A zenekar kiváló volt ma este, még akkor is, ha odafönt a Magasságos úgy döntött, hogy bekapcsolja a zuhanyzót. A közönség ennek ellenére jó hangulatban volt, és hogy szolidaritását kifejezze, Dave egyenesen a színpad elejére ment, és mezítláb táncolt, egész addig, amíg teljesen elázott. Ekkor úgy tűnt, hogy valamiért taszít mindent, ami fém. Ma este például hatalmas áramszünet volt a színfalak mögött (körülbelül akkor, amikor Dave bedugta a hajszárítóját...).
 
Itt a teljes koncertfelvétel is:
 

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr6918174280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása