Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

Ma 20 éve jelent meg a Bottle Living/Hold On kislemez!

2023. október 27. - Szigi.
Mai kerek évfordulós kiadványunk a BOTTLE LIVING/HOLD ON kislemez, azaz Dave első szólólemezének, a Paper Monsters-nek a harmadik kislemezes dala. Ez a dupla A oldalas kiadvány ma 20 éve, 2003 október 27-én jelent meg.
 
A Bottle Living a Paper Monsters másik húzósabb dala a Dirty Sticky Floors mellett, így nem volt meglepetés, hogy kislemezen végzi. A bluesos, enyhén Marilyn Mansonos "ügető" dobalap, a zajos zenei háttér, a harmonika, és a szinte kiabálva éneklő Dave elég jellegzetes darabja volt a 2003-as szólólemeznek. Némi I Feel You érzet van a dalban, de talán csak az említett lüktetés miatt: ez egy bővérű blues-rock dal, nem is rossz húzással. A kislemezverzió - eltérően a két megelőző kislemez, a Dirty Sticky Floors és az I Need You esetétől - ezúttal nem ér el az albumváltozattól.
 
Dave: "A 'Bottle Living' az alteregóm, az a srác, aki bennem van, aki csak egy italra van attól, hogy ott üljön a bárszéken, és egész éjjel baromságokat beszéljen egy vadidegennel. Közben nagyon gyengének érzi magát, és úgy tesz, mintha én lennék az. Az a sötét oldalad, amikor olyasvalamiért élsz, ami tényleg értelmetlen. Próbálsz valamit találni egy üveg alján, válaszokat az életre, vagy tűt szúrsz a karodba, vagy bármi is az, amit csinálsz."
 
A klipet Uwe Flade rendezte. Ebben tetoválások szárnyalnak egy 3D világban, miközben a Dave Gahan Band játszik. A koncertfelvételeket 4 helyszínen (Hamburgban, Párizsban, Manchesterben és Belfortban) rögzítették. Amennyiben valakinek ismerős lenne a képi világ, ne csodálkozzon: ugyanez a rendező rendezi két év múlva a Precious klipjét is :)
 

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr8718241315

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása